2

Despre site-ul al cărui trafic crește în weekend

Într-una din zile am scris despre cum am perceput eu anul 2010 drept un an al destrăbălării. Și zău că toată lumea mi-a dat dreptate :)) Și cum mai toate evenimentele au trecut prin ClujLife.com m-am gândit că cel care a gândit site-ul, Gabi “psaico” Aldea ar fi numa bun pentru Interviul de la pagina 5 de săptămâna asta. Dacă nu el știe tot ce mișcă în domeniu ăsta prin Cluj, atunci cine? :D Lectură plăcută.

Povește-ne despre ClujLife, cum a prins viață și cum s-a dezvolatat?

Reiau povestea, unii deja mi-au zis că sunt sătui de câte ori au auzit-o :))

:)) Și eu o știu, dar sunt și care nu.

Aveam în plan un proiect mai amplu, un portal pentru studenți care ar fi inclus și partea de evenimente. N-am reușit să duc la bun sfârșit proiectul ăla însa am încercat cu o mică parte din el. S-a dezvoltat și repede dar și greu. Mulți au fost sceptici la început, am avut de modificat o piață unde exista doar print-ul, unde nimeni nu se gândea la potențialul online-ul și unde, surprinzător, nici măcar promovare gratuită nu se dorea. Până la urmă au primit, au văzut că se poate și in momentul de fața orice cârciumar are o legătura cu promovare pe online, prin fel și fel de metode care în timp au evoluat.

Cât timp ai făcut “voluntariat” și cum se desfășura o zi normală de lucru din viața ta atunci?

Voluntariat am făcut mai mult timp decât a trebuit  :)  Însă am fost răsplătit pe alte căi și am încercat să-mi recapăt “investiția” altfel. La început, ca și fotograf, am fost singur. Ulterior am început să-mi strâng o echipă însă tot eu făceam câte 3-4 galerii pe noapte. În fiecare vineri sau sâmbătă seara mergeam în câte 3-4 locuri. Mă interesam din timp de program în așa fel încât să am timp pentru fiecare, să acopar cât mai mult din eveniment. Astfel porneam de la Irish Music Pub, treceam prin After Eight și terminam la Midi. O diversitatea mai mare într-o seară nu cred că se putea :) De la rock la muzică comercială și apoi spre undeground… Și atunci și acum, o zi normală include munca a mai multor departamente făcută doar de mine. Îmi place să am control și atunci fac munca unui marketer, a unui PR, a unui tehnic, a unui redactor, a unui foto-reporter s.a.m.d. Am încercat să îmbin utilul cu plăcutul, de aceea muncesc când mă distrez și invers.

În prezent, câți oameni fac parte din echipă?

8. Pe lângă echipa oficială mă bucur și de ajutorul venit din Imagistica. De la tehnic la creație s.a.m.d

Ce trafic face clujlife.com zilnic?

Într-o zi dintr-o lună normală se apropie de 2.000 iar în weekend se apropie de 3.000. O lună normală înseamnă o lună în care studenții nu sunt în vacanță sau în sesiune. Excludem decembrie și lunile de vară pentru că majoritatea pleacă în vacanță și ianuarie cu iunie când mulți sunt în sesiune. Practic site-ul este unul “sezonier” însă supraviețuiește bine și în lunile “moarte”. Vara, spre exemplu, se călătorește mai des și se acoperă evenimente mai mari, festivaluri gen Peninsula sau Sunwaves. În 2011 sperăm să trecem și granița. Poate primim acreditare la Sziget ca și anul trecut și chiar să mergem :)

Anul trecut ai reușit să-ți valorifici munca prin vânzarea site-ului către Imagistica. Toată lumea a vorbit despre asta. În momentul în care s-a tranzacționat, brandul se sunținea singur? Era pe profit? Sau aveai nevoie de un investitor?

Brandul îl susțineam eu :) Pentru partea de profit… depinde din ce direcție privim. Daca ar fi să discutăm despre investițiile în aparate foto & video, deplasări, întâlniri etc… atunci nu, nu ar fi fost pe profit. Daca ar fi s-o luăm după cheltuielile lunare atunci ar fi fost pe profit :)

Există planuri de extindere? Orice-alt-orașLife?

Deocamdată nu. La un moment dat aveam în plan asta. Doream sa fie și IașiLife însă de asta s-au ocupat niște prieteni de acolo. Altfel mai exista si BotosaniLife sau CtLife, toate cu .ro, sau BucharestLife.

Dar nu au treabă cu voi, nu?

Nu. Îl cunosc pe Bogdan care are BotosaniLife și care e implicat și în IașiLife. Așa din online îl știu și pe cel din Constanța, atât :)

Cum a fost 2010 comparativ cu anii trecuți, din punctul de vedere al calătății dar și al cantității evenimeltelor?

Mult mai bine din ambele puncte de vedere :) Se pune din ce in ce mai mult accent pe calitate iar cum exista o concurenta din ce in ce mai mare pe anumite targete si organizatorii fac din ce in ce mai multe evenimente.

După ideea cu editorialele a venit cea cu premiile ClujLife Awards 01. Cât de insiprate s-au dovedit a fi?

Destul de inspirate aș zice :) 1.000 de persoane au răspuns la întrebări iar un astfel de studiu mi se pare destul de important, plus că ideea de bază pentru ClujLife merge mai departe pentru studii mai amănunțite. Asta a fost doar inceputul.

Poți să ne dai ceva informatii din culisele votului? Care e favorit l premiul Noaptea Albă? :D

Dub FX @ Club Midi cred ca va primi premiul “Noaptea Albă”. Adevărul este că și merită. N-am mai văzut așa un eveniment, cu o coadă atât de mare și cu atât de mulți oameni rămași afară.

Când se termină votul pentru ClujLife Awards 01 și când se dau rezultatele?

Luni, 7 februarie, h 00.00, voi opri voturile. La amiază voi anunța câștigătorii.

Să înțeleg că va exista și o a doua ediție?

Cu siguranță. Ăsta a fost un test. La ClujLife Awards 02 va fi și un eveniment de premiere.

Baftă! :)

Merci.


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *