0

Dilema. Cine e Ionela Roșu… sau cine nu e…

Pentru că nici Ionelele Roșii nu mai sunt ce-au fost, nici Ionela Roșu nu e Ionela Roșu. Fata cu live textul de înmormântarea lui Iurie Darie.

Imediat după ce am publicat eu rândurile despre porcăria morbidă, am primit un mesaj în care mi se aducea la cunoștință că semnătura-i un pseudonim. Am răspuns spunând că-s conștient că așa e. Majoritatea autorilor din presa centrală se folosesc de pseudonime, mai ales când știu că o vor comite. Mai multe detalii n-am primit dar am fost asigurat că voi fi printre primii care află adevărul.

Înainte de lăsarea serii, am recepționat un link către articolul despre viața și opera Ionelei Roșu.

Cezar Paul-Bădescu, şeful departamentului cultură de la Adevărul, scrie de peste zece ani în Dilema Veche despre televiziune. E de citit, le zice foarte bine. La online nu se prea pricepe, însă. Ori nu vrea.

Dumnealui a fost la înmormîntarea lui Iurie Darie și a transmis prin WhatsApp de la locul faptei. Da, acel livetext mizerabil. Nu Ionela Roșu, cum a cerut să fie semnat din redacție. continuare

Era mai puțin penibil dacă aflam că n-a făcut-o dinadins, ci din prostie. Așa, deliberată fiind povestea și încercând să se sustragă de la a trage ponoasele, putem spune cu mâna pe inimă că e de porc. Chiar dacă porcăria ar fi fost vreo formă protest, în definitiv ce a rezolvat?

Exact. Nimic. Dar ce să-i faci? C-așa-i în jurnalism. Ca-n futbol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *