0

Discovery folosește social media în disputa cu RCS&RDS

Bănuiesc că știți deja care-i cadrul larg. RCS&RDS a scos din grilă, pe rând, câteva canalele Discovery din unele pachete, și din toate a eliminat Discovery World.

Totul s-a întâmplat fără drept de apel, după luni de negociere, în care cei de la RCS&RDS au fost cam imposibili din spusele celor de la Discovery.

Problema e mai simplă decât pare, dar n-o arată nimeni cu degetul. Produsele Discovery incomodează noii copii ai RCS&RDS, Digi Life și Digi World. Iote, am spus-o eu. Într-un fel am anticipat momentul ăsta penibil când s-a anunțat lansarea noilor canale Digi. N-aveau nicio șansă cu Discovery ca și concurent.

Bun, Discovery nu poate face mai nimic, dar poate începe să comunice cu fanii și să le ceară să-i piseze la cap pe erceeși ca să reintroducă canalele în grilă. Ceea ce a și făcut deja într-un mod creativ.

Au tras un subdomeniu site-ului lor principal, iau dat un nume emoționant – prietenii.discovery.ro - și au început să-l comunice prin social media.

Practic asistăm la un șantaj emotional voalat care va da rezultatele scontate. Pagina asta cu “prietenii” deja circulă pe Facebook. Pentru că prietenii la nevoie se cunosc.

sursa foto 1, 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *