4

Dragoste mare, pereţi subţiri

Io am trecut printr-un moment în care orice zgomot care se producea în vecinătatea apartamentului de reşedinţă mă enerva la culme! Când m-am mutat, în primele luni, eram ca un pensionar modificat genetic cu AND de pitbull! Ieşeam la uşă şi dacă mi se părea că tânţarii din încăperile vecine fac zgomot!

Cu timpul, binenţeles, m-a liniştit şi de ce nu, m-am consolat cu gândul că stau într-un bloc în care 80% dintre locatari sunt chiriaşi şi că apartamentele în care îşi duc viaţa de la o lună la alta vor suferi modificări de natură estetică până când… ei bine, până când mă voi muta eu de acolo.

Pe lângă manele, house, hip-hop, bormaşini, ciocane, uşi trântite, lătrături de câini şi miaunături de mâţe am avut parte şi de gospodine gare făceau gem după miezul nopţii, împreună sau fără partener. Contrar aşeptărilor, genul ăsta de activitate nu e atât de enervant pe cât e de frustrant! Mai ales dacă vecinii care fac gem, stau perete-n perete cu tine, au un pat care se mişcă din toate încheieturile şi pe lângă faptul că scârţâie mai şi ia contact cu peretele care vă desparte! Am fost acolo, am suportat asta! Vorba americanului.

În general am spirit justiţiar, precum bunicul meu avea şi nu o dată m-am gândit să bat la uşile oamenilor, iar în ultimă instanţă să scriu mesaje pe uşa de la intrare-n scară, dar pe când mă hotăram să fac pasul cel mare, oamenii se mutau din scară. Tot timpul mă gândeam cam cât de ipocrit aş fi dacă aş cere altora să nu mai facă gălăgie, în condiţiile în care studenţia mea numai paşnică n-a fost? :D

Dar lasă că s-au mişcat alţii mai repede ca mine, şi au zis că:

Băi, ce să zic? Pereţi-s subţiri, dragostea-i mare… Mă bucur că n-am recurs la metode de astea care emană frustrare de la o poştă! :D Ce dracu mă? Cum să ne iubim pe silenţios?! E ca şi cum ai încerca să-i provoci infarct lui Iliescu cu o uniformă de miner, pe intuneric, cu lampa aia din cască descărcată!

Vis a vis de mine am avut şi-un rapper care făcea repetiţii vocale în baie şi-şi repeta mişcările scenice pe cea care a ales să-i fie alături la şi la bine şi la hop, şi care la rândul ei făcea vocalize. Apoi făceau gem de împăcare. Am vut să mă duc la el să-i explic ce şi cum dar m-am răzgândit când l-am auzit în baie repetând cu patos nişte versuri din care am reţinut ce era mai important: te bat şi-n faţă la poliţie!

M-am răzgândit pentru că am înţeles că rapperi îşi cântă experienţa din viaţa de zi cu zi. :P

Sursa foto

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *