0

Drumul de întoarcere: 6.400 km pe jos

Joi, de la ora 20.00, a avut loc a treia ediţie a Cinemateca TIFF, astfel că la cinema Victoria a rulat un film foarte apreciat la TIFF 2011, care-l are în distribuţie şi pe Dragoş Bucur, despre care Teodora – trimis special al marianhurucas.ro :D – a zis numai de bine în mini recenzia de mai jos. :)  

O altă dramă a prizonieratulului în gulagurile siberiene, filmul “The way back” înfățișează  povestea unui grup de deținuți de diverse naționalităti care reușește să evadeze și să își  croiasca drum spre India.

Janusz, Tomasz, Voss, Valka și americanul Smith pornesc în căutarea libertății după ce reușesc să evadeze, sătui de foame, persecuții și frig.

Ceea ce face filmul să merite  vizionarea este ambiția și determinarea acestora în condițiile unui mediu neprielnic și a celor  6.400 de kilometri pe care îi străbat pe jos. În odiseea lor spre libertate, celor cinci li se alătură și Irena, o adolescenta pe care, deși sceptici la început, o acceptă și încearcă să  o ajute să supraviețuiască.

M-a surprins plăcut jocul celor 2 actori români, Dragoș Bucur și Alexandru Potocean, la care se adaugă și machiajele foarte bune.

Dacă îţi plac situaţiile limită şi dramele, ăsta e un film perfect.

Mulţumesc Teodora. :) Joia viitoare, în cadrul Cinemateca TIFF, la cinema Victoria va rula Biutiful! Detalii despre film în cursul săptămânii viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *