1

După perigeu, Area 51 s-a mutat la Cluj

Pe la începutul acestei săptămăni, mai precis noaptea, Luna s-a apropiat ameninţător de Terra. Evenimentul este, evident, unul rar, la fel de rar precum ăia care ştiu care-i de fapt Luceafărul. Toţi îl ştiu pe Cătălin că e mai monden.

În fine, nu vorbim chestii culte, că astea nu fac trafic. TVR cultural poate confirma. Deci, toată lumea era uber extaziată: Neti Sandu s-a decis să slăbească, pe surse, pentru a marca evenimentul, Observatorul din Cluj lăcrima de emoţie prin lentila cu care spionează Universul, fotografii s-au bătut pe locurile bune etc. Numai eu mă aşteptam la atrocităţi de nedescris, pe care apropierea nefirească să le scoată la iveală. Cel mai adesea îmi imaginam un vârcolac pe care atârnă nişte zdrenţe şi care cu o zi înainte erau haine office de la Zara, sau de ce nu, H&M că e mai de actualitate.

Timid, da’ timid de tot mi-a trecut prin cap cu o viteză fulger că aş putea ieşi pe balcon să văd minunea. Numa’ bine, că a fost plin de nori şi n-am văzut decât pozele de pe net cu care se lăudau străinii. La ei nu sunt nori la evenimente de astea astrologice. Probabil norii au fost cauza pentru care n-am văzut vârcolacu’ office. Am auzit doar haita de câini din faţa blocului ce se înmulţeşte în fiecare noapte.

Când am crezut că totul a trecut cu bine, au apărut ciudăţeniile dubaşe, adică minunile neaştepatate şi neînţelese nici de cel mai iscusit vrăjitor din popor.

Părea o dimineaţă liniştită şi normală ce prevestea o zi de lucru pe măsură. Dar când am ajuns în drumul mare din comună, n-am putut ignora muşuroailele de pe asfalt. Da, da! Muşuroaie pe asfalt! Am dovada:

După ce am contemplat poza să văd de-i făcătură sau nu, am exclamat în mine aşa că suntem nişte oameni de nimic că tot acuzăm autorităţile pentru gropile din asfalt! Nu dom’le, ele n-au nici cea mai mică vină! Cârtiţele de asfalt sunt capul răutăţilor! Vă daţi seama ce mutanţi misună pe sub anvelopele noastre? Lucru necurat E-urile astea. Sau poate o fi de la PET-urile de bere ce le lăsăm pe la grătare…

Încă două trei apropieri de astea de ale satelitului natural şi se duce dracu şi infrastructura pe care o avem!

Dar asta nu-i tot. Mergând liniştit prin centrul Clujului, ce văd?! Două acoperitori de falange, într-o poziţie suspectă, demnă de investigaţiile lui Sculi şi Muldăr:

Ce s-a întâmplat cu posesorul? L-a mâncat vârcolacul office şi astfel se confirmă temerea mea? Sau l-au evaporat extratereştrii ăia beţi ce au pierdut controlul OZN-ului şi s-au lovit de Lună făcând astfel posibilă apropierea ei de noi?! Sau o fi picat într-una din gropile săpate de cârtiţele mutante?

Probabil că niciodată nu vom afla, aşa cum n-am aflat nici cine-i matracuca aia de Gossip Girl.

XOXO Perineu! Pardon, perigeu! :D

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *