0

Efectele secundare ale sărbătorilor

Greu cu sărbătorile astea. Rude, prieteni, dușmani… toți te-mbie cu ceva de mâncare, chiar dacă tu ai mâncat deja cât pentru un an întreg. Nimeni nu va înțelege că stomacul tău, ca și al al lor de altfel, are o capacitate de aproximativ un litru. Așa că pe cale de consecință se naște o întrebare firească: unde dracu să bagi în tine atâtea feluri de mâncare plus lichidele aferente?! UNDE?!!!!

Așa că ca să nu ne supărăm rudele, prietenii și dușmanii băgăm în noi până ne stă-n gât și când ajungem acasă… picăm ca niște eroi, ca niște martiri căzuți la datorie pe câmpul de luptă al sărbătorilor de iarnă: masa cu de toate! Iar în cel mai fericit caz, regurgităm.

Dacă vă întrebați de ce-s așa de înverșunat impotriva mesei de Crăciun, ei bine… spre exemplu până am editat poza de mai sus mi s-a făcut rău. Atât de mult am mâncat! Adică am fost obligat să mănânc! Nu mai pot mânca, nu mai pot bea. Și Revelionul nici n-a trecut…

Ar trebui inițiată o campanie de conștientizare a efectelor secundare ale sărbătorilor, ceva de genul “Consumul excesiv de vizite în perioada sărbătorilor poate provoca greață și traume! Stai acasă!” Sau “Îndoapă-ți aproapele responsabil!”

Nici unei legi care să pedepsească abuzurile astea nu aș zice nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *