0

Evenimentul Zilei de acum două luni

Nici nu s-a răcit bine articolul despre Evenimentul Zilei, că iar dă cu muchachos în fasole și-mi servește subiect. De data asta a pierdut noțiunea timpului. E defazat rău de tot. Bag samă că redacția e undeva între lumea paralelă și cea reală.

Acum mai bine de o lună, apărea pe toate gardurile din online o știre despre un kinder chinez care și-a vândut un rinichi pentru a-și lua un iPad 2, ca tot românul. EvZ.ro o postează și ne zice că-i nouă, alții nu mai verifică, și o iau de bună. Ca de obicei.

Din căutările mele, BBC ar fi fost sursa principală pentru articolele din presa română, care a dat drept sursă foto tot BCC, nu AFP cum zic englezii. B1 TV pe site chiar a tăiat poza cu sursa foto.

Săgeata cu steluță vrea să demonstreze că s-a tăiat poza. Acu, întrebarea e de ce? Că io-s nou pe aci și nu mă prea știu. Bine, bănuiesc eu cam care-i șpilu, da-i un fel de teorie a conspirației și-i mult de povestit.

No, să mergem mai departe. A 3-a sursă care confirmă că știrea e veeeeche, este Adevărul Internațional, care, la fel ca B1 dă BCC ca sursă foto, deși în coțul din dreapta au mai rămas urma de la AFP. D’oooh! :D

Poza n-a mai încăput în cadru, dar o puteți consultat aici, sau să mă credeți pe cuvânt. :) Și acum EvZ.ro!

880 de afișări, până ieri seară, pentru o știre care are o vechime de o lună și jumătate. Pe lângă prostia redactorului, pot să cataloghez mișcarea drept lipsă de respect față de cititor, mai ales că unul dintre ei a atras atenția că articolul nu-i o noutate.

Și Reporter Virtual a preluat știrea cu link către EvZ.ro. La ei am și descoperit-o. Dar, spre deosebire de EvZ.ro, în momentul în care am atras atenția că e o vechitură, a fost scoasă de pe site, cum de altfel mă și așteptam.

Înainte:

După:

Și totuși, care-i povestea cu joaca asta? Jurnalistul încă are impresia că cititorul e mai prost ca el? Sau cum? Că vremurile s-au schimbat puțin. Oricum, din punctul meu de vedere singurii vinovați sunt cititorii, pentru că revin zilnic să le citească porcăriile. Dacă n-ar mai face trafic, atunci poate și-ar reveni. Dacă nu să stea pe margine! Și apoi să se plângă că presa a murit, deși ei sunt profi, nu ca fraierii de bloggeri care se descurcă în webjunglă.

P.S: Și Click.ro a preluat știrea sâmbătă, dar de la ei e de așteptat. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *