9

FATOO, FRATEEE, io nu înţeleg asta

În sfârşit draftul ăsta s-a metamorfozat şi s-a transformat într-un mândru articol, mai mult sau mai puţin colorat. Îl am de ceva vreme în atenţie, dar pentru că astăzi am primit şi un mail, care avea exact titlul ăsta cu Fatooo, Frateee, am decis să-l finalizez.

Mie mi-a ajuns perioada în care am rumegat mesajul şi spun drept, că în prostia mea, nu am găsit fix mesajul. Adică l-am găsit dar nu vreau să cred că StudCard se adreasează piţipoancelor şi cocalarilor. Că de targetat clujeni cu atâtât mai puţin. În afară de mine care am staţionat în cel puţin 3 zone geografice cu 3 mentalităţi şi accente diferite, printre care şi oltenia, nu am mai auzit pe nimeni să folosească frate! Aşa ca un veritabil bucureştean. :P

Plus că, din nou în prostia mea, nu văd legătura între Fatooo, Frateee şi cuvintele de la baza afişului. Mno…

Probabil că am îmbătrânit, dar pentru mine strategia asta de comunicare pentru repoziţionare nu prea e reuşită. La fel cred şi oamenii din jurul meu. Şi nu, nu contest aici abilităţile de desenator ale desenatorului care a desenat sigla nouă.

Dar repet. Poate am îmbătrânit eu şi nu mai ştiu ce e pe trend, dar cu siguranţă studenţii de acum nu se identifică cu noul StudCard, care a cam pierdut teren de ceva vreme. Şi va continua să o facă.

 

9 Comments

 1. Mi se pare chiar aiurea sa folosesti asa ceva printr-un astfel de mesaj. Poate daca target-ul lor erau pitzipoancele si cocalarii da, dar altfel, sincer au sfeclit-o rau cu mesaju…
  Oare nu s-au gandit inainte sa dea drumu la asa ceva ? :))

  • E întrebarea la care am căutat răspuns până să scriu articolul ăsta.

 2. sa-ti zic io cum o stat treaba.

  s-o intalnit astia de la studcard si o zis: ba, tre sa ne schimbam putin imaginea ca cam pute, suntem cam invecchiti, incepe anu universitar minteni si nu avem nimi nou.
  bine bine, da ce facem? pai facem un logo din ala modern, cu splash-uri, colorat, ca sa aratam cat de multiculturali si moderni suntem, am vazut io ca acuma se poarta la logouri, si mai tzapam dedesupt o banda maro, ca sa arate stabilitatea, ca totusi avem experienta si sa nu para prea prea. apoi folosim un font din ala mai futurist sa le lege si gata. bun. bestial. da pe afis ce punem?

  fataaaaaa aici esti? …
  IOI, da ma, hai sa folosim apelative din astea, frate, ca am vazut io la antene ca se poarta.
  bun, ramane, hai la o bere.
  (peste 3 ore)
  ba, fa acolo logou ala mai mare…

  • LOL :))) cam acelaşi scenariu s-a conturat şi-n mintea mea! Poate n-ar fi o idee rea să începem o colaborare! :D

 3. Nu m-am mai enervat de foarte mult timp asa cum m-am enervat cand am primit mailul astora… adica mailurile astora. Cu siguranta au uitat in ce zona geografica ne aflam. De cand sunt in Cluj nu am auzit absolut pe nimeni sa zica fataaaa sau frateee… dar in schimb primesc muuuulte mailuri in care sunt apelata asa. DE CE? Get a life, people!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *