0

Fii precaut! Susține MINA!

Râdem și glumim, dar ce se întâmplă acum în Valea Jiului zău de nu-mi seamănă a preludiu. Serios. Cu ani în urmă s-au întâmplat mari minunății prin țară. S-au numit Mineriade. Semnele de bună purtare, atât ale jandarmilor, cât și ale minerilor, se văd și acum pe Defileul Jiului. Dacă te uiți cu atenție e imposibil să nu vezi măcar un amărât de semn rutier “împușcat” cu gloanțe de cauciuc, presupun.

Minerii nu mai au aceeași forță ca atunci, dar parcă poți să știi cum apar și de unde? Îs imprevizibili. Ca taximetriștii. Acu’ te bate unul și-n secunda următoare te bat 100.

În aceste vremuri tulburi cu aromă de cărbuni, când minerii s-au răzvrătit iar pentru că, zic ei, ar fi luat a nu știu câta țeapă, e bine să fi solidar cu situația măcar dacă nu cu persoanele.

Am găsit două metode de susținere, fie că ești mineri sau nu, cu potențial de a demara o mică afacere. O să înțelegeți imediat de ce zic de susținere.

1. Cana “I love MINA”

2. Tricou ”I love MINA”

Mesajele pot fi diversificate, binențeles. Câteva exemple: I love TURBA, I love HUILA, MINE to the people sau FREE MINELE! :D În caz de necaz (vezi Mineriada din ’90) astea ar trebui să transmită mesajul “Nu-ți lovi aproapele”.

 sursa foto  1, 2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *