6

Floarea, suma tuturor problemelor

Mda… agăţatul. La nivel teoretic toţi suntem experţi în domeniul ăsta. Atât femeile cât şi bărbaţii. Mai ales bărbaţii. Nu ştiu cum Doamne feri toate şmecheriile s-au adunat la noi şi ne ştim cei mai tari, cei mai mari, cei mai cei.

E foarte clar că în milioanele de ani de evoluţie am ajuns în stadiul în care ne pemitem să renunţăm la părul de pe piept, dar la fel de clar e şi că instictul de vânător a rămas intact, ba chiar e mai ascuţit la unii. Şi depinde doar de ei cum îl mânuiesc.

Recunoaşterea unui astfel de exemplar se numeşte atenţie la detalii sau ochi format, cum zic unii-n popor despre cei care şi-au format reflexe în urma rutinei dintr-un anumit domeniu.

La fel, de atenţia la detalii se agaţă şi deosebirea dintre cele două tipuri de vânători urbani: cei care şi-au cultivat cunoştinţele despre femei şi culeg periodic roadele culturii lor cu o răbare de maestru şaolin, şi cei care observă succesul celor deja menţionaţi, îi imită, dar sfârşesc tot cu fetele rele din reviste.

Binenţeles, e uşor de bănuit, invidia înfloreşte din ce în ce mai tare cu fiecare intersectare a celor două categorii, când pentru a nu ştiu  câta oară şarmantul cultivator îi va lua prada de sub nas celuilalt.

Întrebările nu vor întârzia să apară, mai ales că şi el a aplicat aceleaşi metode de agăţat ca şi rivalul său, alea pe care le-a citit în revistele de profil, în cărţile de la Diverta scoase la promoţie sau pe forumurile avizate. A încercat chiar şi faza cu floarea dăruită de la prima întâlnire, despre care a auzit că face minuni, şi tot degeaba.

Timpul va trece şi el tot nu va înţelege unde greşeşte. Şi devine hater, nu unul de nişă, ci unul de orice sau nişă generalistă cum o mai numesc experţii.

Morala: Cu o floare nu se face primăvară, dar se face sex. Numai dacă floarea e însoţită de o replică care face scânteie. În caz contrar… suportăm toţi consecinţele.

 

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *