2

Fumatul dăunează grav, iar modurile prin care o face sunt dintre cele mai diverse

Fumatul dăunează sănătăţii şi asta o ştim prea bine. La fel de bine precum ştim şi că “jurnaliştii nu au treabă cu internetul”, după cum îmi aminteşte zilnic Ellunes. ;))

Şi acţiunea asta de a fuma, denumită în popor drept acţiunea de “a duhăni”, poate afecta bunul mers al sănătăţii noastre prin diverse moduri, nebănuite. Îi poate afecta chiar şi pe cei care nu fumează, la fel, în cele mai neaşteptate moduri, aşa ca ăsta de mai jos:

Un bărbat de 44 de ani din localitatea Lompirt a fost arestat preventiv sub acuzaţia de tentativă de omor după ce şi-a înjunghiat în piept un consătean ‘vinovat’ că îşi lasă fiul să fumeze pe câmp, un exemplu negativ ce i-ar fi putut influenţa şi pe propriii copii.

‘În data de 12 noiembrie, făptuitorul G. L. din Lompirt s-a dus la locuinţa părţii vătămate I. V. unde a avut loc o discuţie în care îi reproşa acestuia din urmă că îşi lasă fiul pe câmp să fumeze, spunând că pot să facă şi alţi copii acelaşi lucru. Făptuitorul fiind în stare de ebrietate a fost poftit să părăsească curtea şi, fără niciun motiv, s-a reîntors cu un briceag, cu lama de 8 centimetri, şi i-a aplicat mai multe lovituri părţii vătămate, care a ajuns în cele din urmă la spital’, a declarat, luni, Rodica Pece, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Aceasta a adăugat că agresorului i s-a întocmit dosar penal sub acuzaţia de tentativă de omor, acesta fiind arestat preventiv, duminică, pentru 29 de zile.

Potrivit datelor furnizate de Biroul de relaţii publice al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, victima este internată în Secţia de chirurgie, cu plăgi prin înjunghiere în zona hemitoracelui stâng, fiind însă stabil dinamic şi respirator. Sursa Agerpres

Deci bă, atenţie în prejma cui fumaţi, sau în preajma cui vă lăsaţi neamurile sau prietenii să fumeze că… s-ar putea să… ne vedem la reanimare.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *