0

Campania umanitară ‘’Bagă-i telefonu-n C*R’’

Noi, românii, suntem o specie al dracu’ de ciudată. Ne mirăm așa, noi pe noi, între noi, ce să mai vorbesc despre cum mirăm reprezentanții altor popoare cu care întrăm în contact? Evident, când pleacă acasă, toate povestirile lor se încradrează la Unbelivable.

A fost odată, ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar bloggui.

Se făcea că plecam de acasă, într-o dimineață de luni. Deloc plăcut afară, frig de-ți era frică să te micționezi că poate o faci sub formă de cuburi de gheață. No’… totuși ajung în stație. Fany vine să mă ia și să mă ducă la… Cluj. La mare m-a dus acum 2 ani, și de atunci regret aproape zilnic. Mă urc în bus… and to the job. Nimic neobișnuit. Îmi scot telefonu’, bag un tuităr mic, citesc presa… intru-n metropolă.

10 minute mai târziu ceva îmi atrage atenția și mă obligă să-mi scot capul din telefon. Urcă niște tipi frate, așa mai tuciurii, cu maxim 4 clase și evident hăhăitori. Își fac loc, se uită-n stânga-n dreapta, bagă o glumă de aia din lumea lor șiiiiii SURPRIZĂ! Un hip hop de pă telefon! Să fie păntru tot autobuzu BUG MAFIA! Primul lucru care-mi vine-n minte: Doamne-ți mulțam că nu-i manea! Și continuăm noi TOȚI pă ritmul ăsta o stație, 2, 3… deja mă seacă. Imaginația-mi zburdă deja și îmi plimbă prin retină imagini care mai de care și texte pe măsură. Extras din gândurile mele: ”Păi bine mă animalelor, de ce trebuie mă să chinuiți voi o comunitate întregă? Cum ar fi să vă bag telefonul ăla în fund? FĂRĂ VASELINĂ!” și aici mă opresc. Imi vine ideea. Ce-ar fi să-mi fac un sindicat? O să-i zic Sindicatul Celor Care vă Bagă Telefoanele în Cur Fără Vaselină! Cu siguranță o să aibă mulți adepți pentru că imaginea cu-n astfel de oropsit care primește un supozitor de ultimă generație ar fi neprețuită. Și mai mult ca sigur nimeni de la CEDO nu s-ar băga pentru un reclamant de ăsta.

NU pot să nu mă întreb cum ar putea fi pedepsit de către Divinitate unul de ăsta. Mai mult ca sigur există mai multe feluri de Iaduri. Sau mai multe secțiuni în același Iad.  Sau cel puțin, pentru maneliști există camera aia în care toată viața lor de după asta o să fie obligați să asculte muzică rock.

Mi-a venit și ideea unei campanii. Inițiez astfel un demers menit să ne scape de lăutarii ăstia incognito. Trebuie doar un designer care să conceapă niște stickere cu un mesaj pe care să-l propuneți și voi. Fiecare are ceva de zis despre luzării ăștia. Asta e clar. După ce ne stoarcem creierii, lipim stickerele peste tot, poate le punem și pe bloguri. (guest post comandat de mironeasca)

Ce ziceți?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *