5

Gone in 6 seconds pe linie dublă continuă. Like a cop!

Deși contest sistemul mă supun regulilor lui. Motivele pentru care o fac sunt guvernate în primul rând de faptul că nu prea am de ales. Până la urmă orice grup/societate are un set de reguli după care se ghidează pentru a putea funcționa; pentru a face bine sau mai puțin bine.

Regulile sunt impuse de conducătorii aleși, cel puțin în cazul nostru. Dar ei nu pot veghea la respectarea lor și pentru asta plătesc oameni, care devin ai sistemului, și care se asigură că setul de reguli este prețuit de toată lumea în mod egal și nimeni nu încalcă nici măcar un punct. Practic ei trebuie să-și facă datoria.

Bun. Se întâmplă adesea ca în rândul celor care trebuie să aplice legea să fie unii care o încalcă. Astăzi luăm ca și caz particular poliția. Înțeleg că sunt și ei sunt oameni și sunt supuși greșelilor. Doar că uni-s mai ghinioniști ca alții și pot fi/sunt prinși.

Nu cred că se mai cade să dai peste nas celor care încalcă regulile (de circulație) când fix tu, polițist, le încalci. Și încă grosolan așa… de parcă linia dublă continuă nici n-ar fi acolo. Faza cu “eram în misiune” nu cred că ține în împrejurările astea.

Adică ieși din spălătoria auto, cu colegul care conduce altă mașină, și împreună treceți pe linie dublă continuă, la interval de 5 minute, de lene să faceți drepta și să întoarceți 100m mai jos unde este un sens giratoriu? Fără lumini, semnalizare… ceva acolo.

Bulevardul 1 Decembrie 1918, Cluj-Napoca.

Eu de ce am putut face mișcarea cu sensul giratoriu și ei nu? A! Știu… m-am gândit că s-ar putea ca cineva să fi fost șifonat la final. Dacă nu s-ar fi lovit careva de mine clar cel puțin un permis de conducere se suspenda și se aplica o amendă, dacă eram prins. Mă rog, nu eu conduceam, dar ați înțeles ideea.

În cazul de față cum procedăm? Cine rămâne cel puțin fără permis și încasează amenda? Oare să se încadreze fapta asta și la abuz în serviciu? Întreb numai.

No, cum era aia cu nimeni nu e mai presus de lege? Îmi pare rău că nu am apucat să-l filmez și pe domnul în uniformă care conducea o mașină proaspăt spălată.

Îmi cer scuze față de polițiștii care-și fac treaba în orice condiții, știu că asta le va mai știrbi puțin imaginea și așa suferindă, dar consider că de data asta trebuiau publicate imaginile.

5 Comments

  1. De ce nu intelegi ca ei tot la tine s-au gandit? Au economisit benzina, in consecinta anul viitor vei plati mai putine impozite :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *