2

Gravitația vindecă hipstăreala

Am tot auzit eu de hipstăreală, da’ habar n-aveam ce-i aia. Tot ce știam despre ea era că nu-i de bine. Deloc. Ca să aflu, aveam două soluții: întreb și par prost, nu întreb și rămân prost da’ știu numa’ eu asta. Am ales, evident, varianta a doua.

Mno, până la urmă, din discuțiile altora, am dedus că e ceva care implică stilul vestimentar. Da’ nimic mai mult. Și-ntr-o seară am aflat:

-          Auzi, de ce ți fularul ăla la gât? Suntem înăuntru. Ești băiat gigel, ce-i cu hipstăreala asta pe tine?

-          Păi… ăăăăăă, nu-l las la garderobă și ăăăă e defect profesional! Știi, io am nevoie de voce și dacă fac roșu-n gât nu-i de bine.

-          A.. ok, să zicem.

No și cam așa am aflat io ce-i ăla hipster și mai mult, am înțeles pe deplin de ce-i peiorativ termenul :D Dar din obișnuință tot mi-am lăsaft fularul la gât. Până azi.

Se făcea că am o întâlnire. De asta mai protocolară. Am luat pe mine cămașa aia faină, albastră, m-am parfumat, m-am primenit și-am plecat. Ajung la destinație, comand o cafea, tipa vrea și ea o cafea, eu le iau de la bar că mama m-o crescut jentălman și mergem la masă. Pun ceștile de cafea pe masă, ne dăm paltoanele jos, ea scapă de fular, eu nu. Am uitat de el. Iar. Dăm să ne așezăm, și în momentul ăla fularul meu aterizează exact în ceașca de pe masă! Nici un centimetru mai la stânga sau mai la dreapta! Nimic!

Arma crimei

N-am văzut momentul. L-am simțit. Pe piept și abdomen. Ca o ploaie caldă de vară. De fapt era al dracu de cald că m-am speriat! Discret, am pus mâna ușor, ca și  domn’ Semaca, și.. era umed. Mi-am dat seama că e cafea, că m-am făcut de mândra minune și că o să umblu cu ea pe cămașă toată ziua.

= mai multe pete. HipsterPete!

Gândul că nu vor mai ieși petele alea m-a hăituit toată ziua. Că io am o relație mai specială cu hainele mele și știu când le doare. Nu mai zic de câte ori a trebuit să explic cât de luzăr am fost și cum m-a făcut gravitația de maro. La propriu. Și da, miștourile au fost pe măsură.

Când am ajuns acasă am băgat-o-n mașina de spălat și am așteptat să temine programul mai ceva ca Geoană exit poll-ul! Numa’ că diferența între mine și el e că bucuria mea durează și acum. :D

Deci copii, ce a vrut să zică autorul? Că murdărirea e bună,  da’ hipstăreala NU! Mai ales în momentele cheie ale vieții! :))

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *