12

Hârtia igienică, un indiciu discret al prosperității

Voi ați observat de câte feluri îs hărtiile igienice? Mai nou când mergi în mall/hipermarket că ai rămas fără, te trezești între munți de hârtie igienică care fac  alegerea foarte foarte grea.

În aparețe are ea aceleși scop. De a șterge. Orice. În profunzime însă are roluri diferite. Cel mai adesea întâlnit e cel în care vrei ca cei care te vizitează să vadă că-ți permiți nimicuri scumpe. Că până la urmă și astea ne diferențiază pe unii de alții, nu numai ceva-urile alea opulente cu patru roți și sute de cai. Un astfel de accesoriu scump, nu numai că face baia să pară mai chic, dar ne și ajută să escaladăm treptele sociale în fața cunoscuților.

Colegul de birou în baia ta, calculând pi-ul:

- Dic ce hârtie colorată, parfumată și moale are ăsta! Eram sigur are salar mai mare ca mine!

În 2011 hârtia igienică e parfumată. Colorată. Brodată. Ștanțată cu scoici, flori sau peștișori a căror specie variază probabil în funcție de preț. Vrei o hârtie igienică ștanțată cu sturion? Te costă. Azi mâine ne vom putea cere în căsătorie cu ediția limitată semnată Swarovsky și promovată sub sloganul: Șterge orice urmă de burlăcie. Apoi vom putea lăsa moștenire nepoților hârtia igienică cu goblen.

Toate astea abia astăzi le-am realizat, plimbându-mă printre rafturi și contemplând oamenii care luau un sortiment și îl puneau repede înapoi pentru că fie au văzut unul mai ieftin sau mai scump, fie au ochit altul mai personalizat. Care se asorta, probabil, mai bine cu capacul vasului de toaletă. Așa m-am convins că produsul din centrul acestui articol e pentru toate gusturile, minoritare sau nu. :D

Taste the rainbow! Feel the rainbow!

Asta e adevărata evoluție. De la frunza de brusture la hârtia igienică de lux. Nu ne scoate din criza economică, dar ne face viața mai liniștită, mai confortabilă, mai curată și nu în ultimul rând mai bună ca a altora.

Pe asta o mai țineți minte? :D

12 Comments

  1. treaba asta e cat se poate de adevarata. stiu un caz concret in care o persoana isi alegea sau renunta la prieteni in functie de nr de straturi al hartiei de sters. si cand imi amintesc de vremea din camin cand porneai la dus si iti aminteai de alta treaba…era bun si jetul sau “hartia” valuri-valuri

  2. mi-am adus aminte de episodul din Seinfeld cand George spunea cum hartia igienica este singurul lucru care nu s-a schimbat de-a lungul anilor, iar ceilalti spuneau ca nu-i adevarat, chiar s-a schimbat :D :))))))))

    • e vezi? :)) nu-mi mai amintesc episodul dau uite că nu-i adevărat!

  3. Eu zic sa facem un mic stoc de hartie “deluxe”.. si o scoatem doar cand avem musafiri =))

  4. Poate in trecut se cumpara ceea care parea mai ieftina. Pretul nu refleta insa intotdeauna realitatea, dar alegerea e acum la fel de simpla ca si pentru restul produselor. Toate contin informatii referitoare la caracteristicile importante: nr. de straturi si lungimea totala. Asa ca pana la urma e doar o chestie de gust.. ca si alegerea inghetatei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *