1

In good company

Să-ți faci o firmă nu e chiar testul suprem al competenței tale. Mai bine zis e un test de anduranță, dar ideea articolului ăsta e alta. Te duci fain frumos în birourile autorităților, completezi niște hârtii și cu un capital minim de câteva sute de lei ești patron.

Sună frumos. Să ai firma ta care poate deveni o companie vocală pe piață e un vis nu chiar intangibil pe cum ar zice pesimiștii. Dacă ai echipa potrivită poți face orice, din punctul meu de vedere.

Nu e deloc ușor să strângi pe lângă tine oameni capabili, de încredere și pasionați de ceea de fac. Ca manager trebuie să ai resusele necesare motivaționale pentru a mișca lucrurile, iar aici, pe lângă cele bănești e nevoie și de recunoașterea succesului echipei sau a individului.

Persecutarea la locul de muncă, cum știu foarte bine că se practică într-o mare măsură în firmele românești, este exclusă dacă vrei performanță. De aceea cred în conceptul “in good company” pe care ISDC mi l-a readus în atenție.

Pentru mine “in good company” nu se traduce printr-o “companie buna”, ci printr-un climat de muncă benefic angajatului ca el să poată fi productiv cu zâmbetul pe buze. Cu alte cuvinte sa vină de drag la lucru și să nu conștietizeze câte ore au trecut de când a intrat în tură.

Coincidență sau nu, ISDC, una dintre firmele reputate din IT-ul clujean, încercă să creeze un mediu propice pentru angajații săi. După cum spunea și fostul meu coleg de apartament care este angajat al companie de câțiva ani, mentalitatea străină se poate face responsabilă de asta. Iar rezultatele raportate de companie mă fac să cred că în mare parte a reușitelor vine în urma practicării sportului ăsta “in good company”.

De aici firmele românești ar putea lua exemplu.

Observ și apreciez eforturile companiei IT de a se implica în cotidianul urban, de aceea salut inițiativa lor cea mai recentă:

20110905-020248.jpg

Iar implicarea lor în dezvoltarea Clujului mă face să cred că mai există o speranță pentru schimbarea patronului în manager.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *