4

Înlocuiţi gazul lacrimogen cu scrisoare lui Sorin Apostu către clujeni!

Sorin Apostu şi-a dat în sfârşit demisia. Degeaba. Tot nu văd cum ar putea fi organizate alegeri anticipate, ceea ce mă duce cu gândul la tatonarea terenului pentru cineva. Nu pot spune pentru cine, că n-am dovezi, dar pot bănui, că nu-i greu şi nici Mama Omida nu trebuie să fii ca să bangheşti.

Cică demisia ar fi fost gândită de mult. Ceea ce aprob. Unul dintre motive prezentate expune faptul că acum, dacă şi-a dat demisia, instanţa nu-l mai poate ţine în arest preventiv pe motivul că în calitate de primar ar putea modifica probele de la dosar sau ar putea influenţa martorii. După câteva luni în care a făcut recursuri peste recursuri, în sfârşit s-a prins, atât el cât şi staful de avocaţi care-l apără, cam ce ar trebui să facă ca să elimine aspectul ăsta. Wow.

Şi-a dat demisia şi a făcut un gest umil. A anexat şi-o scrisoare de rămas bun adresată clujenilor. Nu mie. Io-s din Floreşti.

În traducere:

Dragi Clujeni,

Astăzi îmi depun demisia din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca

Mă despart de dumneavoastră cu inima împăcată că am făcut tot ce am putut pentru a moderniza Capitala Transilvaniei, pentru a face din Cluj-Napoca un exemplu de dezvoltare economică şi administrativă

Alături de dumneavoastră am construit imaginea unui oraş modern spre care întreaga Românie priveşte cu admiraţie

Regret enorm că nu am putut duce la bun sfârşit tot ceea ce mi-am propus, dar plec din funcţia de primar cu speranţa că veţi rămâne uniţi în jurul ideii de Cluj European şi cu convingerea că traseul ascendent al acestui minunat oraş nu mai poate fi oprit

Cariera mea politică şi administrativă încetează astăzi

Voi aştepta ca justiţia să îşi urmeze cursul şi să îmi pot dovedi nevinovăţia.

Doresc să mulţumesc colegilor din primărie şi tuturor celor cu care am lucrat întotdeauna cu gândul la binele şi dezvoltarea Clujului

Voi rămâne mereu cu Clujul în suflet şi cu CLUJENII în inimă!

Cu respect, Sorin Apostu

Mai lacrimogen ca gazul lacrimogen. Asta ar trebui să intre în dotarea jandameriei, cu rolul de a înlocui gazul lacrimogen, iar la următoarele proteste să fie arătată celor agresivi. Aşa vor pleca acasă plângând de ioi ioi!

Din toată scrisoarea aia am reţinut că a zis “regret enorm că nu am putut duce la bun sfârşit tot ceea ce mi-am propus” şi că nu foloseşte punctul la final de propoziţie. Să nu fiu ipocrit, ce-i drept, fiind în situaţia lui şi eu aş regreta dacă nu aş putea duce tot la bun sfârştit. Sigur aş mai fi avut ceva bani de încasat. Bine, nu erau toţi ai mei, că mai făceam şi “donaţii”, dar na… să rămână la alţii?

Dacă e să revenim la un ton mai serios, sub semnul unui scenariu care a prins formă în mintea mea în câteva minute de la aflarea veştii despre demisia din funcţia de primar, spun că atât demisia lui Emil Boc şi înlocuirea lui Mihai Răzvan Ungureanu, cât şi arestarea lui Sorin Apostu au fost gândite în detaliu cu cel puţin un an înainte de renunţarea primului la jilţul din Guvern. Repet. E un scenariu, o teorie a conspiraţiei, nu o certitudine.

No, dar dacă scrisoarea aia în mâinile jandarmilor ar da randamentul gazului lacrimogen, poate o băgăm la export. :D Până şi Dalai Lama ar fi mulţumit de soluţia asta. Şi cineva ar lua premiul Nobel pentru pace. Poate chiar autorul.

4 Comments

  1. Nu s-a prins doar acum. Se stia de mult ca asta e miscarea. In maxim 2-3 luni va fi afara. Nu s-a facut mai devreme pentru ca trebuiau facute alegeri anticipate si s-a asteptat pana in momentul in care nu se mai puteau ;) Nu era momentul pentru PDL sa intre in alegeri. Asa au timp pentru imvestigat si pregatit terenul, eventual pentru un fost prim ministru

  2. Pfuuu de ce nu ai scris de la inceput ca o traduci ca nu stateam sa ma chinui sa citesc ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *