3

Întrebarea zilei: unde crește căpșunele românesc?

Știu că postul ăsta o să arate ca dracu aranjat în pagină, dar nu mă pot abține. Promit să-l centrez cum se cuvine când ajung la primul desktop. L-am aranjat. :) Ideea e că datorită noilor tehnologii, amu ni, fac am făcut live blogging din autobuz ca să împărtășesc cu voi ce am vazut, nu că vezi Doamne, vreau am vrut să fac o aroganță. :D

Tocmai am fost în piață, sau mă rog, am trecut pe lângă, dar tot aia-i.

Mno… și trecând io așa, sfârșit de căldură, pe trotuatele ce aparțin de PM aka Piața Mărăști, observ ceva care nu e deloc în armonie deplină cu limba română. Sau cu realitățile științelor naturii.

 

Problema cea mare e că olteanu’ care le vindea nu era ungur, și conversația avută cu el mă face să cred că știe limba română. Cel puțin aia vorbită.

Tocmai de aceea consider că întrebarile care se ridică pertinent la fileu, de către mine, e că căpșunele e arbore sau copac? Și dacă da, până la ce înălțime ajunge? Trăiește și la noi sau și în țările calde? Ce păsări trăiesc în el? Ce animale își potolesc foamea cu fructele lui? Există cumva și frișc românesc care face frișca cu care îmi place să asezonez căpșunile?

Sau o fi pur și simplu bărbatu’ la căpșună? Mno oricum, io l-am întrebat dacă are cumva pe stoc și ceap românesc, sau cep că nu știu exact cum îi zice, și o zis că el n-o auzit de așa ceva și nici nu crede că există ce-i cer eu. Și i-am zis că asta nu înseamnă că nu există că nici io n-am auzit evăr de căpșune românesc, dar el exista, ce-i drept, numai la el pe tarabă.

 

3 Comments

  1. Stiu ca pana la urma Capsune sau Capsuni…ambele forme au fost aprobate…Si este o planta:D…care face cam 2-3 capsune pe sezon…Ca inaltime, ajunge si la 2 metri…depinde de rasa:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *