1

Învins de cel pe care-l știi de-o viață

Există momente în viața noastră când trebuie să ne recunoaștem învinși. De prieteni, nu de oricine. Din punct de vedere emoțional vor apărea niște efecte secundare. Poate chiar și vizibil, la nivelul corpului.

Povestea începe undeva pe la nivelul vârstei în care sintagma “te joci cu puța-n țărână” nu-mi era chiar străină. De fapt, când m-am născut eu cred că el era acolo. Am petrecut foarte mult timp împreună. Practic stăteam în aceeași casă și nu prea aveam cum să ne evităm. A stat ani de zile față-n față cu aragazul și doar mama intervenea zilnic între ei. Zicea că aragazul nu-i face bine, dar asta e, mai mult spațiu nu avem. Și apoi ofta cu gânduri negative la adresa arhitectului care a ”gândit cutia de chibrite”, că așa-i zicea apartamentului.

S-a dovedit în timp că aragazul nu i-a făcut nimic. Mama zice că a rezistat eroic, iar tata e de acord. Adevărul e că a mâncat niște căldură aragăzească la viața lui și nu-mi amintesc să fi dat semne de oboseală. Cu toate astea vine o vreme când ai nevoie de mai mult, iar ai mei aveau nevoie de  mai mult. Și altul i-a luat locul.

Când am plecat de acasă, la facultate, l-am târât după mine. Eram noi doi și Clujul. Nu mai știam pe nimeni altcineva. Ăia au fost anii în care a fost într-o continuă derută: ba era plin, ba era gol. Cu siguranță și-a pierdut identitea mai ales după ce a interacționat cu necunoscuți. Apoi m-am mutat la casa mea.

L-am luat cu mine, nu l-am abandonat. După câteva ore de cosmetizare arăta ca scos din cutie. Două tuburi de spray am dat pe el! Acum nu mai suntem doar noi doi. Suntem trei și adesea devine subiect de discuție, mai ales la masă, dar nu zice nimic. Mai face zgomot din când în când, ca un motor vechi, dar trecem peste.

Din cauza lui bucătăria s-a transfomat nu o dată, ci de mai multe ori în câmp de luptă. Cele mai multe victorii le are el. E atât de bun la ce face încât are momente când mă controlează. Cel mai mult îi place noaptea să se joace cu mine și vorba americanului: i’m his bitch! 

Noaptea trecută din nou i-a a ieșit câștigător. Fram, frigiderul, m-a învins pentru a nu știu câta oară, pe teren propriu. Deși are cel puțin 25 de ani ceea ce în lumea electrocasnicelor înseamnă vreo 70. Nici acum nu dă semne de oboseală.

Grăsimea likes this. I like salata de vinete.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *