3

Istoria și geografia României pe înțelesul pițipoancelor

Am stabilit de mult că la noi, atât în online cât și în offline, există o mare problemă cu orgoliile. Probabil că nu numai în proximitatea noastră spațială, ci și în alte state, dar cum nu știu ce-i pe acolo, mă rezum la ce cunosc. Și știu câte ceva din istoria asta a țării.

Avem câteva regiuni mari și late care ocupă împreună 237.500Km de pământ în formă de pește, care și-au trimis Cloșca cu puii de aur la Ruși și care totodată găzduiesc cel mult, și aici pun pariu, 18 milinoane de oameni date fiind recentele “succesuri” ale politicului din ultimii ani. Acestea sunt:

  • Transilvania și totodată Ardealul
  • Banat
  • Muntenia
  • Oltenia
  • Dobrogea
  • Moldova

Restul până la 22.760.449 locuitori sunt deja plecați în lumi paralele ce noi le numim Franța, Italia, Spania etc. Dintre cei care au rămas, câteva milioane stau în regiunea numită:

  • București aka Bucale sau Capitală

Da, în postul ăsta Bucureștiul e o regiune în regiunea Muntenia. Un fel de picture in picture. Just for the record, în viața de zi cu zi e cea mai înjurată și suntem de acord cu asta. Da? Mno.. ghinion. Nu io tai calea când ies sau intru în intersecție. Revenind, Capitala e orgolioasă rău. Pițipoanca cea mai cea, aș zice, căreia toate celelalte ținuturi îi dau atenție fără a primi la rândul lor nimic, de unde rezultă că mai e și arogantă.

Deși se uită urât în aceeași direcție Transilvania, Banatul, Dobrogea și Moldova, din ceva motive, de-a lungul timpului au format două bisericuțe. Adică primele două își beau cafeau separat de ultimele două chiar dacă bârfa și răutățile lor țintesc într-o direcție comună. Împreună, dar mai ales primele, au o dilemă asemănătoare cu cine a fost primu-n Transilvania, numai că mai ușoară. Dilema lor e: cine-i “fruncea”? Banatu’ zice că ea-i, Ardealul ba că ea. Dispută veche de altfel.

Dar am o idee care ar putea-o rezolva parțial. Zilele trecute am dat peste “campania” asta ce întreabă publicul, ințiată de Charleroi Airport – Brussels, în urma căreia s-ar decide o nouă rută aeriană. Clujul face parte din opțiuni și se bate cu alte orașe din Europa, între care se află renumita și totodată arhicunoscuta Pula! Stațiunea croată băi! Nu organul!

No, treaba îi că să puneți mâna să votați să ajungă Clujul pe locul 1 că dacă nu vai de el, că Pula-i fruncea! :D

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *