7

Just another night in Nantes

Zilnic mă întreb de ce nu mă car în alte țări străine, zilnic îmi răspund că am suficientă ambiție să construiesc ceva și aici. Am și sper să nu se termine niciodată pentru că fără ea și fără încredere în tine ajungi subiect pentru domnu’ Dan.

Dacă totuși, prin absurd, aș vrea să plec de aici să-mi fac o viață nouă aș alege între Londra și orașul în care s-a născut Jules Verne, Nantes.

În Londra n-am fost, aș vrea să merg și poate o să o fac după ce curăță mizeria. Știu clar că-mi place clima, umorul englezesc și că m-aș putea descurca mai ușor pentru că rup o lecuță de ingliș, deși filmele produsele în UK îi musai să le văd cu subtitrare că nu înțeleg o boabă din ce zic. Nimic în afară de fochin șit!  :D

Cu francezul Nantes e altă treabă pentru că l-am parazitat o vreme, timp în care am fost mai mult high și când nu eram sus, depuneam efort să agăț nemțoaice. E un oraș superb care a fost desemnat de câteva ori cel mai mișto de locuit din Franța și totodată este unul dintre orașele recunoscute în Europa pentru calitatea învățământului. Pe care l-am și experimentat în cele din urmă. :)

Este urbea care mi-a oferit primul concert de chitară clasică în interiorul Muzeului de Artă și care mi-a arătat în mărime naturală monștrii copilăriei, desprinși din cărțile lui Jules Verne, confecționați chiar sub ochii mei în halele Les Machines de l’Ile.

Ca să-mi scurtez entuziasmul, e orașul care și-a folosit tot ce a avut la îndemână pentru a se înfrumuseța și a deveni atractiv. Are castele și biserici cu o arhitectură după care-ți rupi gâtul, hale portuare transformate în cluburi și restaurante cochete, o navă de luptă care nu a ajuns la casare ci a fost transformată în muzeu și o plajă amenajată pe malul Loarei numai bună de făurit amintiri, if you know what I mean. :D

Am o tonă de poze. Unele-s de văzut cu public, altele singur, dar pentru că nu-s genul care să le răsfoiască mulțumesc divinității că niște băieți au făcut piesa de mai jos, pe care o folosesc pe post de mașină a timpului.

Hmmm… cred am destule motive să aleg Nantes ca reședință. :) Care ar vrea să vină cu mine? :)

P.S Vezi bă Robi că m-am ținut de promisiune? :D 

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *