2

La câțiva ani după alegeri

Nu-mi plac Antenele Intacte, nu știu dacă mi-au plăcut vreodată, dar asta nu se traduce prin faptul că resping tot ce produc ele.

Acum câțiva ani, să tot fie 4-5, începuseră un program de promovare a Antenei 3 în care se foloseau grafică și mesaje subliminale de o finețe incredibilă. Au avut chiar și campanii de responsabilizare socială pe modelul ăsta.

Înainte de ultimele alegeri prezidențiale unul dintre promouri a fost hulit mai de toată lumea și chiar interzis de CNA. Este vorba despre cel care a vea mesajul “Alege-ți stăpânii cu grijă”.

Mai târziu am făcut o analiză pe marginea lui, un proiect final, în cadrul unui curs la facultate. Îmi amintesc că am găsit o mulțime de exagerări atunci, acum am descoperit mai puține. Încă mai găsesc urme de exagerare. Nu mai găsesc proiectul ca să-l pun aici, dar sigur acum sunt mai puțini cei care contestă promoul. Lumea se schimbă. Și-ntr-o tabără, și-n alta.

Ideea e că la câțiva anii după alegeri apare pe YouTube asta:

Nu sunt absurd. Să fim serioși, la astfel de proteste există și victime colaterale, mai ales atunci când cei huliți, dar cu putere, intră-n panică. Dar totuși… e un abuz, iar legătura dintre primul clip și al doilea există.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *