0

La ce folosește facultatea? Dă idei de afaceri. Cu flori.

Habar n-am de câte ori m-am întrebat, fără să găsesc răspuns, la ce e bună facultatea? Mă rog, oarecum ajung la un răspuns, dar nu prea vreau să-l accept pe “nimic” drept răspuns final. Totuși, mi-am ars nenumărate nopți în cinstea ei, când puteam face cu totul și cu totul altceva.

Și totuși, se pare că-ți folosește la ceva instituția de învățământ superior. Zilele trecute am mers până la FSEGA, aia ce-i la granița dintre cartierele Mărăști și Gheorgheni, și care arata ca nava mamă din Star Trek. Și care da, e plină de fete. Date în pârg sau nu, dar e.

Ei bine, la întoarcere, am descoperit o mașină care se arată din ce în ce mai rar pe drumurile noastre, dar care nu și-a lăsat niciodată stăpânul la greu, o Dacia 1310. Nu mi-a atras atenția faptul că bolidul, care trecea ușor de 30 ani, era funcțional, ci faptul că brăduțul frumos mirositor de la oglindă era înlocuit de niște ghivece cu flori!

N-am nicio explicație pentru cele văzute. Chiar n-am. Am tot stat și m-am gândit: de ce și la ce folosește? Poate o fi seră? Tot așa până când am zis evrika!

E  sau poate fi o florărie mobilă! Așa cum e gelateria mobilă, aia cu înghețată după care fug copiii prin oraș! Poate că dacă nu mergeam la facultatea de economie, nu mi-ar fi venit niciodată ideea asta de afacere. :))

Realizăm că în cazul de față, cele patru ghivece de exterior, valorează mai mult decât mașina. Da? :D Și la calculul ăsta tot învățământul superior m-a ajutat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *