0

Lecţia 1: Nu te pune cu presa

Instituţiile statului de obicei posedă pe postul de relaţionist cu presa oameni care habar n-au ce-i aia comunicare. Dovadă stau comunicatele şi cuvântările pe care le ţin la diverse sindrofii sau evenimente.

Pe plan naţional, din punctul meu de vedere, cred că singurul om coerent care întreţine relaţia cu presa era Christian Ciocan, fost purtător de cuvânt pe la Poliţia Capitalei. Pe plan local îmi place Oana Buzatu de la Primărie. La fel ca în modeling, unde se face dragoste cu aparatul foto, e foarte important ca oamenii ăştia să facă dragoste cu presa şi presei să-i placă asta. În cazul ăsta sunt foarte mici şansele să nu poţi gestiona o situaţie de criză mediatică.

Purtătoarea de cuvânt de la Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Cluj a fost înlocuită. Gina a fost schimbată cu Alma. Alma Bruja Brehariu. Datorită ei dicţia mea e mai bună. Dacă prima era catalogată oarecum ok de mass media locală, ei bine, a doua nu prea e plăcută. Lucru uşor de înţeles dacă faci de astea:

ramona a activat la FTR.ro până acum câteva zile

Acum, de câteva minute, am observat că există o cauză pe Facebook care o priveşte în mod direct pe Alma. :D Şi nu-i confortabilă situaţia.

Acum vine partea uşor amuzantă. Iniţiatorii sunt de la PRO TV Cluj! :P Tada!

Hmmm… de ce tocmai ei? Nu mai primesc ponturi de la criminalistică oare? Că din câte-mi amintesc eu pe vremuri ajungeau primii la subiect. Acum cam toate accidentele se regăsesc de ceva vreme la stridecluj.ro, despre care am mai zis că au surse bune. Dar dacă ăsta e motivul principal al cauzei e cam penibiluţă situaţia, dacă-mi permiteţi. La fel de penibiluţ cum ar fi şi faptul că Alma a trimis-o la plimbare pe Ramona ca să păstreze subiectul pentrul altcineva.

Nu ştiu ce face, ce nu face sau ce a făcut pentru că nu am mai ieşit pe teren de ceva vreme bună, dar cert e că i-a supărat pe oameni.

Din materialele audio pe care le-am editat până acum, Alma mai are de lucru la capitolul comunicare, dar nu cred că-i irecuperabilă şi merită puţintică răbdare până se acomodează. Dacă se confirmă teoria mea, poate ar trebui să înceapă acomodarea/calificarea la locul de muncă prin a găsi un echilibru în distribuirea informaţiei.

Cauza-i aici. Deja sunt 11 oameni care au aderat. :)

Morala: Nu te pune cu presa că şansele de reuşită sunt mici.  Şi mai nou nici cu bloggeri nu-i ok să faci asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *