0

Logica ilogică a senzaţionalului de fiţe

Avem articol de weekend. Încadrat la secţiunea eveniment. Un SPA cu peşti care te curăţă de necurat se va deschide la Cluj, despre care autorul articolului spune că e “primul din Ardeal, cu excepţia Sibiului”. Ceea ce eu nu pot pentru ca să cuprind cu logica, aceeaşi logică cu care luam note satifăcătoare la materia Logică, ale cărei taine le desluşeam în anii de liceu când la mate dădeam de greu.

Articolul, dacă-i putem spune aşa că seamănă mai mult a post de blog, are nişte deficienţe grave de elementaristică în sensul că nu răspunde la întrebările elementare pe care un jurnalist ar trebui să-şi construiască firul epic al informaţiei ce urmează a fi distribuită. Acestea sunt: cine? ce? când? unde? cum? de ce? Omul a extras doar senzaţionalul, iar în urma dialogului cu dezvoltatorii afacerii, dacă a exitat unul, şi a rămas în cap cu “15.000 de euro”, “45 de lei”, “75 de lei” şi “fiţe.”

Şi ştiţi ce nu mai conţine chestia de faţă? O minimă documentare despre ce presupune un astfel de SPA. La prima vedere e mişto! La a doua, nu. Ziarul ăla pe care fix şeful instituţiei care lucrează cu ziua îl cataloga drept unul dintre cele mai mari de pe mapamond, recte Daily Mail, a zis prin octombrie că s-ar putea să asta. Depinde de rasa peştilor, deşi tind să cred că e aceeaşi.

Mno şi cam atât. Dacă io n-am înţeles nimic din articolul ăla şi a trebuit să caut informaţii despre “noua fiţă” care nu-i chiar o fiţă, clar au avut şi alţii probleme. Ceea ce rezultă, din nou, că există cel puţin o persoană în redacţia Ziua de Cluj care scrie ca noaptea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *