0

Lumea oamenilor creduli

Oamenii creduli cred că tot ce zboară se mănâncă sau tot ce curge se bea. După caz.

Lumea lor e ideală pentru ăla care are ceva de vânzare. Singura chestie pe care trebuie să o facă el ca să-și vândă produsul sau serviciul e să-l facă pe cel credul să creadă că doar el are soluția problemei lui, chiar dacă cel credul și-ar putea rezolva singur disconfortul dacă și-ar pune neuronul la treabă. Și dacă naivul n-are o problemă atunci poate să-l facă să creadă că are una, astfel încât să-i cumpere produsul.

De obicei ăla credul nu-și va pune niciodată întrebări pe marginea subiectului. Dacă… X i-a spus că produsul Y e cel mai bun va da buzna în magazin și-l va lua fără să mai citească o etichetă sau măcar un preț.

Astfel au apărut o mulțime de noi produse destinate copiilor spre exemplu. Da? Toți vor ca ai lor copii să fie cei mai faini, cei mai mari, cei mai tari, cei mai deștepți așa că vor băga în ei tot ce are etichetă cu mesajul “Pentru copii”. Cum ar fi apa plată pentru copii.

  

Când am văzut asta pe masă am rămas mut. Mă, am înțeles-o pe aia cu șampania pentru copii care e de fapt ceva suc cu e-uri, dar apă plată pentru copii? Seriously? Mai mult ca sigur e ca apa de la robinet, dacă n-o fi chiar de acolo, dar dacă scrie pe etichetă că e ideală pentru copii și că n-are nitrați, clar e un must have la casa omului.

Helău! Ghiciți ce? Nu prea există apă fără nitrați în afara laboratorului de cercetare. Nici măcar în sticla aia cu colțuri ce-și face reclamă cu niște copii care beau apa care curge de pe masă. Pe considerentul că-i pentru copii, părinții bagă în odraslele lor mai multe porcării decât am băgat eu în mine în 26 de ani.

Abia aștept ziua în care producătorii de wisky și țigări vor pune pe sticlele și pachetele de țigări “pentru copii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *