1

M-am transformat într-un cămătar

Dacă mai ţineţi minte sunt în plin proces de a mă antrena pentru a lua fotoliul de primar al comunei din care-mi târăsc zilnic fundul către urbea Cluj, pe numele ei din documente istorice: Floreşti. Dacă nu mai ţineţi minte, sau nu ştiţi despre ce aberez, vă invit aici.

Acum 5 zile ştiam că o să dau tot ce-i mai bun din mine, că nu o să mă abat de la programul bine stabilit care conţinea clar şi bine conturat muncă muncă şi iar muncă, astăzi, de dimineaţă, m-am trezit stupefiat şi de-a dreptul siderat că m-am transformat într-un mic cămătar!!! Abia aştept să intru-n joc şi să colectez ce au produs băieţii peste noapte! Aşa ceva…

După cum vedeţi banii nu-s în dreptul fiecărei clădiri, deci alea nu produc nimic, doar îmi găzduiesc muncitorii, care sunt cam în număr de 3.000 de suflete pixelate. Şi cu gândul că nu produc nimic, m-am susprins în mijlocul unui complot care avea drept finalizare cererea taxei de protecţie!! M-am transformat într-un mostru condus de banii făcuţi uşor şi într-un volum cât mai mare! Apoape că-mi e ruşine de mine.

Eu şi cei 3.000 de oameni ai mei ne ştim de-o viaţă, cam de pe la nivelul 1 ! Am lucrat împreună zi şi noapte ca să ajungem la nivelul 5 către 6, unde suntem în prezent, şi acum era să dau cu mausu-n toată munca… Să întreţii un oraş minier nu-i deloc uşor. Deloc deloc. Nu ştiu cum era la FarmVille dar aici ca să faci o vilă în care pot sta confortabil 90 de oameni îţi ia cam o oră. Să construieşti o primărie durează cam patru ore, iar de mina propriu-zisă nici nu mai vorbesc: două ore să o pui pe picioare după care din oră-n oră scoate 3 grame de metal preţios pe care-l vinzi pe bursă cu 150 de lei! Era să uit că trebuie să le construieşti cămine culturale unde se pot relaxa şi face glume de cămin cultural, aprozare, şcoli şi baruri unde să-şi scufunde grijile, dar care nu apar la ştirile de la ora 17.00. Greu! În real life trebuie să fie durere…

Şi uite aşa, am uitat de unde am plecat, m-am abătut de la drumul meu spre primărie şi am prins instincte de cămătar. Şi să nu dai dreptate poetului care spune că drumul spre primărie e pavat cu intenţii bune?

Well acum că v-am explicat cum e in backstage-ul politicii moderne, VOTE FOR ME! :D

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *