0

Marele bulşit din cerinţele angajatorilor

Faceţi abstracţie de numele firmei care face angajări în textul preluat aici. Poate fi orice nume vreţi voi. Concentraţi-vă pe cerinţe.

eMag mai caută în această perioadă şi 8 candidaţi pentru postul de frigotehnist care să performeze în unul din următoarele oraşe: Braşov, Bucureşti, Iaşi, Ploieşti, Timişoara, Cluj, Constanţa, Craiova. Candidatul potrivit pentru acest post are minimum 3 ani experienţă în domeniul service-ului si mentenanţei pentru aparatura de refrigerare, precum şi în zona reparaţiilor de maşini de spălat, are carnet de conducere categoria B, e rezistent la stres, şi, preferabil, a absolvit studii superioare în domeniul electrotehnic. Şi în acest caz, termenul-limită pentru primirea CV-urilor pentru acest post este 23 noiembrie. via

Rezistenţa la stres a devenit un must have în lumea nouă a capitalismului. Cu fiecare anunţ de angajare pe care-l parcurg, cu atât sunt mai convins că atunci când va apărea un Hurducaş jr la orizont, va trebui să cer ursitoarelor să-i dăruiască talentul rezistenţei la stres.

Ce f*tere înseamnă a fi rezistent la stres? Pentru mine, în România, se traduce prin bani puţini, muncă multă şi nesiguranţa păstrării jobului. În consecinţă angajatul e stresat că nu-şi poate plăti toate facturile, că dacă nu ajunge la timp acasă s-ar putea să-l părăsească nevasta şi apoi colac peste pupăză şi-ar putea pierde şi locul de muncă. Da? Deci până la urmă angajatorul produce stresul la care angajatul trebuie să reziste. De ce ai vrea să-ţi stresezi angajatul? La asta n-am răspuns.

Dacă asta e strategia de bussines a majorităţii şi totodată soluţia relansării economiei româneşti pe care o are Ministerul Muncii, atunci voi mânca cu plăcere coliva aferentă fiecărui faliment intrat în arhiva registrelor de comerţ.

Şi zic că e cel mai mare bulşit pentru că nu văd cum cuantificăm noi rezistenţa aia f*tută la stres. Cum îţi dai tu seama ca angajator (sau om de recrutare) că ăla din faţa ta, care îndrugă verzi şi uscate despre potenţa lui profesională, e rezistent la stres? Cum? Înţelegeţi acum de ce consider că-i cel mai mare bulşit? Ba chiar unul inutil.

Au mai fost unii care s-au dat rezistenţi şi i-au găsit legiştii întinşi peste dosare. Mă rog… poate n-au fost evaluaţi bine dacă-s buni stress manageri sau nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *