15

Marijuana nu-ți crește nota la română

Ne plângem că nu mai avem genii sau intelectuali, că nu mai avem copii care să ştie cum arată o cratimă, că sistemul educaţional e naşpa şi că produce tâmpiţi sau în cazul fericit scoate pe porți şomeri cu diplome. Nici măcar tâmplari sau instalatori, cum se plângea mademoibuzelle Elena Băsescu în forurile europene pe la începutul lunii curente.

Ne plângem că valorile morale s-au dus odată cu vremea, că nu ne mai respectăm minţile luminate apuse, dar care ne-au lăsat o sumedenie de lucruri numai bune de băgat la tărtăcuţă. Chef să fie. Și timp.

Ne plângem că nu mai citesc oamenii cărţi, că suntem înconjuraţi de semianalfabeţi şi ascultători de manele. Sau compozitori.

Ne plângem că toată ziua ne plângem. Dar să n-o mai facem! De acum avem soluția pentru o Românie mai cultă, mai doctă, mai prosperă. Totul e la un fum distanță! Mai trebuie doar să legalizăm marijuana!

Pe cât mă amuză pseudo-campania asta cu Legalizați marijuana pe Facebook, pe atât mă înspăimântă. Nu contest că-mi apare un zâmbet tâmp când aud de marijuana și că aș fi de acord cu legalizarea ei, dar vorba bunicului meu, să nu confundăm sula cu prefectura!

Nu drogurile i-au făcut deștepți pe cei ce stau pe fundalul ăla albastru, ci tot faptul că s-au dus la școală și au tocit cărțile!  Marijuana nu-ți va crește nota la română, eventual ți-o va scădea pe aia la purtare.

Prin urmare e cam de porc să asociezi numele unor somități cu o campanie de legalizare a unui drog. Părerea mea. Bolovanii ăia din liceu care o ard pe Facebook chiar și-n timpul orelor s-ar putea să pună botul și să tragă un egal între joint și cultură. Sau între legalizarea marijuanei și sfârșitul tuturor problemelor lumești.

Și fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, s-a purtat tot mandatul ca un fumat, dar nu a emanat deșteptăciune. Din punctul meu de vedere, zic.

Așa că fumați marijuana în alte scopuri, nu pentru că vă crește IQ-ul. Pentru asta există BIBLIOTECA!

sursa foto 1, 2 

15 Comments

 1. Bolovanii aia care militeaza pentru asa ceva au auzit doar de Eminescu si, eventual, de Eliade dintre cei 8 din afis.

 2. Nu poți să generalizezi pentru că fiecare reacționează diferit la nivel psihic în prezența a diferite substanțe. Cel mai bun lucru care îl poți căpăta de la bibliotecă este baza de informație pe care poți lucra sau creea.
  THC-ul simulează fluxul de dopamină și aceasta, concentrarea, percepția și stările emoționale. Baza pe care folosești pe acestea și procesul inferențial ar trebui să le pui în discuție. :)

  • Sunt de acord cu tine și exact aia spuneam și eu, daor că nu am accentuat. @marius și @auras au înțeles că înainte de toate studiul e baza.

 3. Si lui Balzac ii placea sa fie mereu in compania unor dame cu moravuri putin indoielnice, insa daca acuma noi mergem gramada la curve nu inseamna ca vom putea face descrieri intr-un mod balzacian. Hilara treaba asta cu legalizarea. Mai bine facem din bugetul educatiei un buget al agriculturii si cultivarii plantelor din care ies stupefiante si stim o treaba. sa iasa geniile romanesti pe banda.

  • Cred că putem spune că deja ai un program politic pentru componenta “agricultură”. :D Îți dai seama ce ROI ar avea planul tău pus în aplicare? Exportul recoltei nostre ar face mai mulți bani ca exportul de gaze al rușilor! Și cel mai important: în sfârșit am avea specialiști vero într-un domeniu.

   • Asa, inpuscam doi iepuri: relansam agricultura (si stiu sigur ca in Europa nu e nicio tara care sa detina un astfel de segment) si producem genii la greu. Presimt ca va fi o fericire generala…

    • Ne mai trebuie niște electricieni și instalatori… știi tu, irigare și lumină artificială când mama natură nu dă apă și lumină cât prevede planul.

 4. Dupa primele recolte putem aduce “negrii pe plantatie” si nu mai trebuiesc nici instalatori, nici constructori, nici electricieni si vom putea sta toti cu burta-n sus meditand la nemurirea sufletului.

  • Daca recolta va fi prospera si de calitate, cu siguranta toti vom da in tot felul de beatitudini mentale care vor genera idei “geniale”. Clar ca nu vom mai munci noi, ci “chinejii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *