7

Mașina clonată. Povestea ei

Circulă o ştire… sau ceva asemănător cu o ştire… cu o poză care însoţeşte declaraţia celui care a şi făcut-o. Subiectul e centrat în jurul unei “maşini clonate”. Nu în laborator, ci în service-ul auto.

Se presupune că ceva clonat trebuie să fie identic cu originalul sau măcar cu o altă replică de-a sa. În cazul de faţă cel puţin un aspect pică sub semnul îndoielii: CULOAREA! Eu înţeleg că noi bărbaţii nu suntem specialişti în a face diferenţa între nuanţe, dar dacă nu observi diferenţele din poza de jos dă-mi voi să cred că ai probleme cu vederea şi trebuie să consulţi cel puţin un specialist.

Mă rog. Să zicem că e de la lumina soarelui, detaliu care cerea o poză mai clară! Trecem peste. Toată presa a scris articolele în felul de mai sus pentru că amărâtul care a păţit grozăvia aşa zicea el în plângearea lui de pe internet.

 Intamplator am gasit ieri incă o maşină identică cu a mea. Aceeşi culoare, marcă ŞI NUMERE DE ÎNMATRICULARE. sursa

Am căutat să văd dacă vreun generator de content din presă a avut curiozitatea să verifice veridicitatea poveştii, pe care n-o contest dar nici n-o înghit pe nerăsuflate. N-am găsit nici unde un interviu cu proprietarul sau măcar să se specifice că a fost contactat pentru detalii, ci doar povestea lui din noiembrie 2011.

Poveste copy pastată azi de presă. Adică 4 luni după. Dacă dădeau scroll puţin mai jos poate dădeau copy paste şi la asta:

“Isteria” a pornit după ce ieri dimineață un tip a postat poza pe Facebook deși s-a mai scris despre subiectul ăsta pe bloguri sau alte forumuri. Doar că acum în 15 ore a strâns peste 4.000 de like-uri, în jur de 3.500 de share-uri și cam 100 de comentarii.

După o zi întreagă de transcris povestea de pe un domeniu pe altul, ProTV și TVR mai curioase din fire s-au dus și la poliție, unde aflăm că într-adevăr sesizarea s-a făcut în noiembrie anul trecut și că tipa de la TVR, din ultimele 13 secunde, pune întrebări deștepte la care a primit deja răspuns.

Iar de la Realitatea TV aflăm care-i motivul pentru care se clonează mașini. Ei au și găsit replica care în poza preluată de Adevărul are altă culoare.

Pe scurt… mașină clonată, articole de presă asemenea.

Acum întrebarea e cum dracu se face că până acum n-a sifonat nimeni din poliție despre cazul ăsta, nu cum dracu e posibil așa ceva… să clonezi o mașină. Eu privesc asta ca pe un lucru normal care cu siguranță nu e singular.

Pe de altă parte e de reținut că mai există și erori ale sistemului:

Legat de acest subiect.
A patit-o un coleg care avea masina “inmatriculata” in ploiesti.
Am scris bine intre ghilimele. El a circulat doi ani cu masina radiata si asta din cauza unui politist inteligent care in aceeasi zi in care i-a inmatriculat masina a si radiat-o. Probabil ca a incurcat actele.
Colegul a fost surprins cand, introcandu-se acasa, in Ploiesti, si-a vazut numerele pe o alta masina.
La fel, au chemat politia si au rezolvat ei fara sa perceapa taxe sau penalizari. Ar fi fost si culmea sa te mai si amendeze.
I-au reinmatriculat masina colegului, si-a pastrat numerele.
Oricum, foarte amuzanta faza. Doi ani sa mergi ilegal stiind ca tu esti legal. sursa

Pun pariu că acum o să fiți de 15 ori mai atenți cu mașinile care trec pe lângă voi și au aceeași marcă și culoare. Ce să zic… Să observați bine!

7 Comments

 1. Explicatia: cea din stanga sta in umbra celei din dreapta, de aceea par a nu fi chiar identice in poza. Ele erau ABSOLUT identice, doar ti-o spune presa :D

 2. Daltoniști.
  Dacă citeau din taloane îi înțelegeam să declare că au aceeași culoare. La mașina mea scrie în talon că e galbenă, dar defapt e portocalie…

  • În talon sunt specificate chiar și nuanțele… îmi amintesc că Dacia familiei avea lângă culoare și un număr.

 3. Si eu am ramas mirat ca abia azi “presa din rromania” a descoperit “miracolul” pentru ca tineam minte de mult povestea asta.

  • Presa a devenit un fel de social media… doar share-uește. Nu se mai obosește să mai caute subiectele.

   • Inainte se trecea si nuanta. Prima masina a familiei era Alb 40, a doua Siber Argintiu. de fapt, doar cei de la Dacia cred ca erau seriosi in privinta culorii.
    Pe a mea scrie ROSU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *