0

MAYA mult până departe? AMR 3 zile!

Noi în Cluj avem multe trupe. Nu trupe de mascați ci de alea care cântă sau se cântă, că avem și de astea. Astăzi mi-am amintit că avem una care se descurcă foarte bine la primul capitol, și anume care cântă, și mai mult, e recunoscută la nivel cel puțin național pentru ceea ce prestează.

Trupa MAYA. Căci despre ea este vorba, își aniversează 1 an de existență, deși eu unul puteam să jur ca are mai mult de atât! Da, avem o trupă care activează sub numele ăsta din mai 2010 și a cărui stil muzical se încadrează undeva în zona slow-rockului de influență britanică, cu elemente acustice, pop și chiar progresive. Deci, non-comercial, iar piesele sunt compoziție proprie.

Am flat că pentru a marca aniversarea, vor lansa clipul pentru noul single numit „Între Nicaieri Și-adio”. Invitați or fi Aminda și Richie Bordea, iar totul se va întâmpla în Gambrinus, pe 10 iunie, de la ora 23.00.

Tot timpul m-am întrebat: de unde vine numel MAYA?! Prima dată m-am gândit că au o fată în trupă pe care o iubesc nespus, apoi că numele reprezintă alăturarea inițialelor componenților, dar nu! Nu era ok pentru că nu găseam de unde venea”Y”! Singurul nume cu “Y” care-l putea vizializa era Yogi (Bear) și asta clar nu putea fi posibil, pe bune. :))

Deci, să vă explic, după cum mi-au spus și mie apropiații trupei, Maya, într-o veche filozofie indiană, reprezintă mintea care construieste realitatea, vălul iluziei. No, ați înțeles? Asta îmseamnă că Mișu Călian, Tudor Bădescu, Roland Kiss, Peter Szocs și Sorin Zamfir nu numai că dau din mâini și din gură respectând portativul, dar și gândesc, abstract și profund. :P

Într-un an de zile au adunat cât n-au reușit alții în 10 ani poate și în 2011 ăsta au stat deja, pentru 3 săptămâni, în fruntea RomTop la CityFM București, cu piesa Scrum. Cu aceeași melodie au fost nambăr oan la Romanian Rock Radio, preț de două ediții consecutive!

So, băieții nu MAYAre mult timp până la concertul aniversar și îi musai să se pregătească temeinic pentru ca să ne în/cânte! Și vreau bis la Scrum! Da?! :D

Hai la mulți ani și multe săptămâni în topuri!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *