0

Medici și politicieni. Diferențe și asemănări

Prea multă politică în viața mea. Niciodată nu mi-am imaginat că o să fie așa. Pe vremuri nici nu știam cum se scrie bine cuvântul politică. În prezent știu chiar și cum se cheamă cel mai obscur președinte de filială de partid. Marian cel din anul întâi de facultate m-ar renega.

Problema e că m-am săturat cam repede de discursul politicienilor, le știu în mare bubele din cap și nu prea reacționez  agreabil când îmi inundă pavilioanele urechilor cu bălării populiste și ipocrite. Mai ales ipocrite.

Azi a fost ședința de învestire din Parlament a noului Guvern ctitorit de veșnicul vesel Traian “Lăcrimior” Băsescu și condus de Mihai Răzvan Ungureanu. A trecut cu brio de votare și în seara asta au depus toți jurământul ca apoi să se întânească în prima ședință de lucru.

Am urmărit totul pe online. La final a vorbit și Traian Băsescu, cum de alfel era de așteptat. De la el am reținut doar că nu e bine să multe tab-uri deschise în browser.

True story

Concluzia mea e că… asemănarea dintre medici și politicieni e că și unii și alții se simt Dumnezei, diferența e că primii depun jurământul lui Hipocrate, iar ceilalți pe al lui Ipocrite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *