0

Menage a trois: Eu, Conștiința mea și Liviu Vârciu

Eu și Conștiința mea, egoul meu, treceam pe stradă, vorbind în liniște. Mă bucur enorm că atunci când oamenii au dialoguri interioare vorbesc în liniște. În sensul că nu se aude pe stradă și nimeni nu-i nevoie să audă aberațiile altuia când dialoghează cu a lui Voce a Rațiunii.

Deci eu și Conștiința mea mergeam pe stradă, când deodată un afiș cu trei personaje în prim plan îmi atrage atenția. Era atât de jurnalistic construit că mi-am bulbucat ochii suficient încât să se mai oprească vreo două persoane în spatele meu ca să vadă și ele ce am descoperit.

Conștiința mea: – Bă, tu vezi cum îi făcut afișul ăsta?

Eu: – Da. Am observat și eu! Cât de ciudat!

Conștiința mea: – Pariu că-i conceput de un jurnalist?

Eu: – Ce vrei să insinuezi?

Conștiința mea: – Hai bă, că știi sigur la ce mă refer! Mă rog, nu-i conceput de un jurnalist, ci de un absolvent de jurnalism care n-o reușit în viața mass-media. Care nu s-o adaptat practicilor, mă luzăre! Greu te prinzi azi.

Eu: – Adică un fel de ultimă redută a presei care n-a lucrat în presă și căreia nu i s-au alterat bazele meseriei ăsteia? Care știe să construiască mesajul după întrebările cine? ce? când? unde? cum și de ce? ?!

Conștiința mea: Exact.

Eu: Adevărat. Adevărat.

Și am trecut mai departe. N-am observat nici eu, nici Conștinnța mea cine-i în afiș și ce vrea să zică el până nu am văzut articolul ăsta.

Cam atât de workoholic și prins de meseria asta sunt. De meseria asta și nu numai pentru că tot ce înseamnă comunicare mă face atent.

O fi rău? O fi bine? Omenii din jurul meu încă mă suportă. :D

Dacă vedeam poza acum 10 ani ghiciți ce observam?

- Ni că-i ăla după care leșină colegele mele de clasă… ăla de la L.A., cum naiba-l cheamă? Liviu Vârciu!

Mamă! Ți-am zis eu că m-am maturizat!

P.S. Între timp am aflat că piesa chiar are ceva treabă cu jurnalismul. :P Se joacă joi seara de la ora 19.00, la Teatrului Naţional Cluj. Am înțeles că biletele costă între 30 şi 40 de lei și se găsesc în comerț, la Agenţia Teatrală. Pentru că suntem în era social media, organizatorii au făcut și o pagină de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *