21

Mic tratat de înţelegere a femeii

S-au scris tratate, s-au documentat lucrări de doctorat s-au scrijelit esee și tot degeaba. Procesele amintite s-au întins pe parcursul a mii de ani și cu toate astea nici în ziua de azi nu înțelege nimeni femeia. N-am idee de ce o trebuit și încă trebuie să ne dedicăm, noi bărbații, viața unui scop atât de nobil right când de fapt femeia nu se înțelege pe sine. Ea are numai impresia asta, că știe totul despre ea și mai grav, că știe totul despre sex.

În realitatea tot ce știe ea e că-i place culoarea roz. Să fie roz peste tot. Nu contează ce e dacă e ROZ și are un design girly! Adică din pucntul ei de vedere e ok ca un monstru tehnologic de ultimă oră să fie suprimat și pus în cutii țiclam cu desing drăguț.

Sistemul metabolic al femeii nu digeră faptul că tu ca bărbat nu poți citi gândurile. Știu că bărbatul ideal e Harry Poter, dar el nu există, chiar dacă majoritatea dintre noi avem semne pe frunte. Nu-s făcute de o forță divină, ci de forța cu care ați aruncat după noi vazele, oalele, cheile etc. Dar noi tot sexul slab vă numim.

Deși femeia nu e capabilă să desfacă un borcan cu castraveți murați, o sticlă de apă minerală sau nu poate umple rezervorul pompiței pentru parbriz, vrea egalitate între sexe. Asta probabil ar trebui să vină la pachet cu sensibilitatea bărbatului, care atunci când e sensibil e ori e gay, ori e prea moale pentru ea.

Cel opus descrierii de mai sus e porc, înșelător, fără tupeu și putere de a merge până în pânzele albe pentru ea, dacă tot o vrea, iar ea, se catalogează drept proastă că nu a cerut bărbatului puternic pe care l-a vrut insensibil și pe care l-a pierdut, să meargă după ea până în pânzele albe.

Mai sintetizat, femeia nu știe ce vrea și prin urmare nu este înțeleasă. Dar nu mă prind DE CE trebuie să purtăm stigmatul ăsta noi, bărbații. Noi care funcționăm atât de simplu: ne…. furăm prietenele, ne împărțim pumni și apoi bem o bere împreună, şi-o luăm iar de la capăt ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Dar cum în tot rău-i și-un bine, bine că măcar am înțeles cum să le facem din vorbe. De femei zic. :D

P.S. La mulţi ani de Ziua Mondială a Zonelor Umede! :D

21 Comments

 1. Deci Ziua Mondială a Zonelor Umede se referă la lacuri, mări, oceane etc. Numa’ zic.
  De restu’ nici nu mă obosesc. Deal with it! :)

 2. Daca ai avea 18 ani atunci ai avea o scuza, dar am vazut ca nu-i cazul.
  Ma amuza teribil ca ai tinut sa mentionezi la descrierea ta “P.S. Nu cred că mai are rost să precizez că ce-i postat aci se supune regulilor de bun simt și ale dreptului de autor.”.

  1. ceea ce ai scris tu nu se supune regulior de bun simt
  2. CINE ar vrea sa copieze asa ceva ???

  Grow up!

  • Comentariul tău fără argumente nu-şi are rostul şi asta tot de maturizare ţine. Dacă feminista din tine ar rumega puţin cele scrise poate ar sesiza că blogul are o tentă ce include diverstismentul, critica, satira şi pamfletul :)

 3. Sincer lumea ar fi atât de simplă, dacă nu chiar simplistă, dacă femeile ar fi doar niște proaste obsedate de roz, iar bărbații ori feminini, ori porci… cred că suntem un pic mai multe categorii cu toții, don’t you think?
  Nu ne etichetează pe noi niște culori, cum nici pe voi niște animăluțe :)
  M-am gândit mult la ce ai scris și nu.. nu-l țin doar pentru a-mi deschide borcanul de castraveți, după cum cred că nici el nu este cu mine doar pentru că sunt o bună bucătăreasă :))

  Dar ca să-ți fac plăcere și să-ți flatez un pic pamflețelul (da eu sunt aia roz cu diminutivele) îți scriu un banc…
  1. Pentru femei, este tot timpul importantă securitatea “materială”.
  2. Deși este important să supraviețuiască din punct de vedere material, ele tot timpul își cumpără haine scumpe.
  3. Deși ele tot timpul își cumpără haine scumpe, niciodată nu au cu ce să se îmbrace.
  4. Deși ele spun că nu au niciodată cu ce să se îmbrace, tot timpul se îmbracă frumos.
  5. Deși tot timpul se îmbracă frumos, haina pe care o pun pe ele este doar “cârpă veche”.
  6. Deși ele zic că este doar o “cârpă veche”, se așteaptă de la tine să le faci complimente..
  7. Deși tu încerci să le faci complimente, ele nu te cred niciodată…

 4. Sincer, dar sIncer acuma, voi barbatii stiti ce vreti? Pentru ca si mie mi se pare ca nici voi barbatii nu stiti ce vreti.
  Daca e prea cuminte, e pudica, daca e prea usoara, e curva. Daca te baga in seama, e obsedata, daca nu te baga in seama, e scorpie. Cam asa sta treaba si la voi… :))

   • Dar nu e niciun razboi. Pentru ca nu se lupta toata categoria de femei din lume cu toti barbatii din lume, e doar o lupta 1 contra 1 bazata pe mai multe lucruri personale, nu pe ‘femeia e sexul slab’ sau ‘barbatul e misogin’.
    Si spune-mi ca n-am dreptate la chestia cu ‘nici barbatii nu stiu ce vor’?

    • Teoretic nici noi nu ştim ce vrem, dar practic ştim că vrem mai puţine lucruri ca voi :D

 5. Hahaha, ce amuzant e. Ce sar reprezentativele sexului slab sa te contrazica, fiind atat de adanc ranite de vorbele si de prejudiciul ce le-ai adus. Nu poate decat sa ma amuze, intr-un stil de “roll on the floor, laughing”. Good job.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *