0

Micile bucurii ale vieții, redescoperite înainte de Paști.Sau Paște?

Când eram kinder așteptam sărbătorile astea mai mult decât așteaptă casnicele concertul de Crăciun al lui Bănică. De câțiva ani însă, nu mai sunt fanul lor. Totul s-a transformat într-un consum hotic sub pretextul “să avem și noi ce punem pe masă.”

Am lăsat semnificația deoparte și am devenit niște zombii marketați care fac crimă la raft. Iepurașul cu ouă roșii a luat locul miracolului Învierii, iar Moș Crăciun a luat locul Nașterii. Pe scurt, vorba aia, am uitat de ce am venit.

De asta mă lasă rece manifestările astea, și în amândouă cazurile aș putea pune pe masa de Paște sau Crăciun câte o șaorma fără nicio problemă, în afară de ai clorică. :P

Pe de altă parte însă, anul acesta cred că va fi altfel decât a fost în anii trecuți. După ce ieri am văzut cu ochii mei o minune: un copil se plimba cu ghiozdanul în spate și cheia la gât, astăzi parcă m-am întors puțin în timp când am ajuns în curtea bunicii mândrei mele și am găsit o familie de iepuri:


Mulți pui de găină, dintre care numai unul a devenit Next Top Model:

Iar aseară a descoperit niște ouă roșii, fierte în coji de ceapă, fără autocolante dar cu motive primăvăratice lăsate de funzele de iarbă cu care au fost fierte. Deci sunt 100% ECO! :)

Cred că astea sunt de fapt micile plăceri ale vieții. :) Ce-i mai ciudat e faptul că am ieșit pe balcon și am simțit mirosul specific de Paște! Știți voi, mirosul de cozonac combinat cu cel de friptură de miel și ouă proaspăt fierte.

Înițial n-am prea vrut să merg în seara asta la biserică, dar toate cele de mai sus m-au făcut să mă răzgândesc și la noaptea voi merge la slujba de Înviere. Sper să nu văd oameni care se calcă în picioare pentru a lua mai multă pâine cu vin. Mi-ar strica karma dobândită după ani și ani! :D

Sărbători luminate vă doresc. Paște Fericit! :) Și țineți minte: Iepurele e un mamifer, naște pui vii, nu face ouă! :D

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *