2

Mioriţa vorbea. O fi fost extraterestru?

Am crescut cu Dosarele X. Am visat cu Scully şi Mulder de fiecare dacă când episodul era mai intens. Apoi am conştienţizat că undeva în Nevada, americanii au un loc numit Aria 51 şi despre care nu vorbesc nici dacă le scumpeşti benzina. Asta mi s-a părut uimitor, mai ales că există şi femei care au lucrat acolo şi au putut ţine un secret! :D

Imaginaţia noastră, a pământenilor, a conturat o mulţine de chipuri extraterestre dar cel mai aproape de adevăr s-a dovedit a fi E.T. Da. S-a dovedit acum, când FBI a desecretizat nişte dosare despre care unii vorbeau. Adevărat îi că vorbeau tot ăia ce se plângeau că erau răpiţi de extratereştri, dar ideea e că se ştia de existenţa foilor ştampilate TOP SECRET.

Acuma no, era absurd să credem că suntem singuri în sacul ăsta fără fund numit Univers, motiv pentru care n-am citit nicio ştire despre subiectul ăsta. Deci n-am fost surprins de marea dezvăluire, ba am fost chiar intrigat!

Există totuşi nişte dileme care au apărut astăzi, în momentul în care am văzut din întâmplare un articol despre nu ştiu ce extraterestru găsit în Siberia! Adică de ce Doamne feri! pică extratereştrii numai în America şi Rusia?! Io înţeleg că sunt două ţări nesimţit de extinse şi matematic vorbind probabilitatea de a ateriza într-una din cele două e mare, dar nu se poate găsi o cale de mijloc? Să pice şi pe alte meleaguri! Şi de ce nu pe meleagurile noastre?

Bineînţeles, dacă un umanoid verde ar pica în România, 90% dintre noi s-ar închina la el şi ar mai pune o sărbătoare în calendar. Cu cruce verde. Dar ne-am dezvolta şi noi o nişă turistică ca americanii. Cum ar fi ca lângă casa lui Ion Creangă din Humuleşti să fie şi o navă spaţială înfiptă-n pământ şi pe care să scrie: de aici i-a venit inspiraţia! Foarte tare, nu? Aşa ar şti lumea mai multe despre opera lui.

Mă tot gândesc că poate americanii şi ruşii au ceva ce-i atrage, aşa cum îs atrase coţofenele de lucrurile care sclipesc. Da, probabil că semiciorile astea şi de piţipoance-s atrase. :D Mă rog, nu-i drept ce se întâmplă. Că dacă tot mai pică aşa necontrolat într-una din cele două mari naţii ne vom trezi cu grădini ExtraZOOlogice, în care poţi hrăni extraterestrul preferat. Şi toată lumea ar merge să vadă minunea!

Degeaba avem o ţară faină în care totu-i posibil, dacă nu avem extratereştri. Mi-ar place mai mult ca pe viitor să aud că românu-i frate cu exatraterestrul, nu cu virgulă codru. Beneficile ar fi mult mai mari. :D

Deşi dacă mă gândesc mai bine… istoria a consemnat şi transmis pe cale orală, Mioriţa, o poezie despre o oaie care vorbea…

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *