1

Moralitatea şi-a dat demisia

Am avut o revelaţie ieri, după ce am văzut titlul de mai jos. Dacă Emil nu-i sigur de unde vine acronimul lasă că sunt eu. Gâscă Super Penibilă/Proastă. Cu tot respectul. Şi prin asta mă refer la ăla care a putut debita aşa ceva (vezi titlu) la câteva ore de la decesul lui Johnny Răducanu. Sau numai mie şi lui Emil ni se pare total deplasat?

Dacă nu ar fi echipa de la Cluj, care după ce a fost trasă de mânecă a făcut tot posibilul să fie remediată eroarea morală, aş fi generalizat. Cu toate astea nimic nu mă împiedică să blamez GSP ori de câte ori mi se dă ocazia. Şi nu am tendinţa să mă joc cu ocaziile, aşa cum s-a jucat U Cluj aseară.

GSP s-a mega tabloidizat. În facultate când spuneam GSP imediat mă gândeam la investigaţii bine făcute. Între timp Moralitatea şi-a dat demisia din redacţie. I-a luat locul Traficul cu orice preţ. Rezultatul se vede zilnic şi de la faza asta, dacă până acum intram o dată pe săptămână pe site-ul lor, promit că voi intra o dată pe lună. Sau chiar deloc. Cred cu tărie că se poate genera trafic şi prin  alte metode care să nu altereze bunul simţ sau deontologia jurnalistică.

Pe de altă parte, când vorbim de tabloide n-ar trebui să afişăm grimase de mirare, că suntem obişnuiţi cu stilul editorialistic. Da, dar până şi tabloidele îşi pot depăşi atribuţiile. Ce am văzut noi ieri toată ziua pe toate site-urile? Căsuţa cu trimitere la Click.ro:

Tabloide, tabloide, dar acesta este un caz în care se impune respect de la sine. Din simplul motiv că Johnny Răducanu nu a fost vedeta care să facă obiect de studiu în paginile lor. Vorba aia, nu s-au tras cu el de pagina 5 sau 3. Explicaţiile sunt puerile, aşa ca autorii textelor, şi le-am folosit în speranţa că înţeleg ce vreau să spun. Just for the record, în general încercăm să nu construim astfel de porcării, da?

În contexte ca cel de faţă, urmaţi sfatul lui Marius.

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *