0

Ne vedem la film deseară?

Mulţi dintre voi, cei care vă perindaţi zinic pe blogurile noastre, sunteţi trecuţi de vârsta majoratului. Asta înceamnă că n-aţi mai prins nicio fărâmă din ceea ce a însemnat comunism românesc. Îi atribui o identitate curentului politic pentru că al nostru a fost altfel decât al lor.

Veţi spune că aţi prins totuşi mentalitatea, şi da, oarecum aveţi dreptate, dar şi pe asta aţi prins-o diluată. Acum nu mai e la fel ca în ’93 când am auzit pentru prima dată Pe vaporul clasei a 1-a. Ce vremuri, ce uniforme… ce lipsiţi de simţ tehnologic eram… :)

În ’86, când s-a conturat generaţia mea, probabil ultima redută a bunului simţ – fără supărare, da? – s-a desfăşurat un moment istoric atât pentru noi ca naţie cât şi pentru lumea sportivă, dar mai ales pentru stelişti. La 10 ani de la mega reuşita Nadiei Comăneci, Steaua câştiga la Sevilla, Cupa Campionilor, în faţa Barcelonei şi băniuesc că ştiţi că Helmuth Duckadam a fost omul meciului după ce a apărat 4 lovituri de departajare. Apără Duckadam! cred că e cea mai celebră frază din fotbalul românesc. :)

S-a turnat un film în jurul poveştii. Visul lui Adalbert se numeşte şi va rula în sistem de proiecţie de gală în seara asta la cinema Florin Piersic, de la ora 20.00, în cadrul Comedy Cluj.

Visul lui Adalbert este o comedie neagră bazată pe o întâmplare petrecută în realitate într-o fabrică de pe vremea comunismului. E 8 mai 1986, ziua aniversară a Partidului Comunist Român. O zi celebrată cu mare pompă, ipocrizie şi teamă în toate fabricile din ţară. Pe lângă conotaţiile politice, evenimentul are loc la doar două săptămâni de la explozia de la Cernobâl. Dar, mai important pentru români, aceasta este ziua când Steaua Bucureşti câştigă Liga Campionilor, pentru prima şi ultima oară în istoria fotbalului românesc. sursa 

Pe surse ştiu că la proiecţie vor fi prezenţi şi oamenii din echipa care a lucrat la acest proiect, deci se va lăsa cu Q & A.

No, ne vedem la film deseară? :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *