4

Nici Veneție, da’ nici Polu’ Nord

La noi la Cluj o nins. Cam 15 ore una-ntr-una, până s-o făcut nămetele așa, cam de 20 de cm. Pe asfalt avea cu 10 mai puțin. Când m-am trezit, starea mea de spirit era după cum urmează:

Zâmbetul ce ascunde mașina unui coleg. E răcit săracu.

Dar n-a durat mult. Când am ieșit afară și am văzut că nu mai disting trotuarul de șosea, am gândit în mine cu satisfacție:

- Tulai Doamne, ce amendă încaseză iar Ro fu*king sal și Brathner fu*king Vereș! Ha! Amin! Doamne ajută! Că nu le-o ajuns ălea 100 de mii decartate cu ocazia înzăpezirii trecute.

Apoi toată ziua mi-am dorit ca amenda să se dubleze, tripleze și tot așa. Cum avansam pe străzi, cum dorința creștea. Și tot așa, până la amiază când am ajuns în redacție.

- No mă, unde-i știrea cu amenda?

- Ce amendă mă?

- Aia mă ce-o pupat-o Rosal și Vereș! Tu n-ai circulat azi prin Cluj? Ai levitat până aici?! O fost mai crunt de data asta decât tura trecută când n-am banghit unde-i sensul girator din Florești, că-l camuflase zăpada și nu-l distingeai de drum.

- Da bine mă :)) nu-i nici o amendă! Încă o fost lăudate cele două de municipalitate că au scos toate utilajele pe drum și că ce fain s-au descurcat.

-  !!!! zic resemnat.

No și-așe. Lăudate. O colegă s-o dus pe drum să facă un material și i-o întrebat pe amărășteni cum îi, și toți au zis că f%&#%^&*(^%$ lor azi și mâine!

Dimineața n-am avut inspirația să fac poze, numa’ pe la 12-13 mi-o venit ideea. Ce-o fost pe drum, îi și pe hainele noastre. Mai ales în cizmele de piele întoarsă.

Tăt s-o lipid de pereții clădirilor

Marcaj natural. Costuri minime, blesteme maxime.

Un fel de.. snow shake.

Tare supărat negativ am fost. Și tare mult m-am gândit ce mișto îi să fii Spiderman. Să te cațări tu pe pereți, și să n-ai nici un stres că te pigmentează participantu’ la trafic.

 

4 Comments

  1. mno cam ashe fu si in banat….doar CA CU vreo 10 tzenti in plus,sosete ude….ca deh bocancii i-am lasat acasa la mama…ca am zis ca vine 1 martie (apropo la noi si azi o nins si cu toate astea au aparut tarabele cu martisoare),si circulatie in oras ca la nebuni… singurul lucru cu care ne-am asemanat cred ca au fost blestemele care au curs p parcursul zilei!!!

    P.S- la noi inca ninge…sa vezi maine zi!!!!

  2. ideea e ca dupa un singur drum la surioara Rep. Moldova, o sa se vada cu alti ochi lucrurile care nu sunt chiar asa rele aici la noi. numa zic…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *