4

Noile culmi ale penibilităţii

TVR1 a făcut un istoric cu accidentele provocate de către persoane cunoscute, aşa ca să ştim la ce să ne aşteptăm de la subiectul momentului:

Între doi şi trei ani de închisoare cu suspendare – aceasta este sentinţa pe care au pronunţat-o de obicei instanţele din România pentru cei care au provocat accidente rutiere soldate cu morţi şi răniţi. De-a lungul anilor, mai multe personaje publice au apărut în faţa judecătorilor pentru ucidere din culpă, faptă pentru care este cercetat acum şi Şerban Huidu.

Cel mai recent caz este cel al fostului prefect de Cluj, Călin Platon. El a lovit cu maşina mortal, pe trecerea de pietoni, un bebeluş de trei luni şi a rănit-o pe mama acestuia. Curtea de Apel Cluj l-a condamnat în luna august la doi ani şi jumătate de închisoare. Sentinţa este definitivă şi irevocabilă, însă fostul prefect nu va face nicio zi de închisoare. Pedeapsa este una cu suspendare. La momentul producerii accidentului, Călin Platon circula cu maşina, deşi avea permisul suspendat.

În anul 2004, soţia fostului poet şi politician Adrian Păunescu a provocat un accident în care au murit trei persoane şi o a patra a fost rănită. Carmen Păunescu a fost judecată de trei instanţe, pentru ucidere din culpă. Pedepasa cea mai drastică a fost stabilită de Curtea de Apel Piteşti, în anul 2006: trei ani cu suspendare. Sentinţa este definitivă şi irevocabilă. Un caz mai vechi este acela al fostului deputat PSD de Maramureş Luca Ştefănoiu.

El a accidentat mortal, în 2002, un copil de cinci ani care se juca pe trotuar. La testul de sânge, medicii legişti i-au găsit o alcoolemie de 0,7 la mie. Curtea de Apel Cluj a avut ultimul cuvânt în acest caz şi a decis: doi ani de închisoare cu suspendare. Mai puţin norocos a fost medicul timişorean Adrian Cocoană. Acum trei ani el a intrat cu maşina pe trotuar, a accidentat mortal un om, a rănit încă o persoană şi a fugit de la locul accidentului. Primele două instanţe care l-au judecat au căzut de acord: patru ani de închisoare cu executare. Medicul Cocoană aşteaptă acum sentinţa ultimei instanţe, care se va pronunţa în acest caz la Curtea de Apel Craiova.

În schimb TVR 2 a aberat mai bine de 15 minute, cât am rezistat eu să mă uit, pe marginea subiectului ăsta şi mai mult a folosit clişeele cu ghinioanele care se ţin lanţ şi altele. Au intrat oamenii serioşi în vacanţă or what? De când abordarea asta la televiziunea publică?! Am încercat să mă feresc cât am putut de subiectul ăsta pentru că presa atinge noi culmi ale penibilităţii sau nonştiri. O amărâtă îmi spunea ieri la Realitatea TV, în direct din faţa spitalului, că Şerban regretă ce s-a întâmplat şi că e vizibil afectat. Şi astea erau noile informaţii. Oau. Asta da informaţie. Orice alt om sărea în sus de bucurie că a omorât 3 oameni, din greşeală.

Realitatea TV a băgat pe un promo vocea unuia care şoptea Ce-am făcut Doamne? Ce-am făcut? sau ceva de genul ăsta, texte care apăreau peste imaginea lui Şerban. Am simţit aşa cum mi se face scârbă… pe bune. Ăsta e apogeul penibilului.

Pentru că subiectul a fost deja tăbăcit şi nu mai sunt foarte multe de spus, o persoană cu clarviziune a fost dusă-n studio, secţiunea sportivă a fost acoperită deja cu  Becali care şi-a exprimat regretul, deloc bucuria cum spera dudia reporter care-l instiga. Urmează o dezbatere la rubrica meteo, despre cum a influenţat presiunea atmosferică accidentul. Botezatu ne va putea explica dacă-l strângeau sau nu chiloţii, ceea ce ar fi dus la apăsarea pedalei de acceleraţie.

Penibililor! Atât voi care daţi astfel de c*caturi la TV şi cei care le înghiţiţi pe nerăsuflate de pe canapea.

4 Comments

  1. Tot la realitatea era o ametita de astroloaga, care spunea ca-i normal ca s-a intamplat, ca era patronat de jupiter (sau baga aici oricare alta planeta, ca oricum nu mai tin minte) si ar fi trebuit sa stea ascuns cam un an jumate, pana sa iasa iar in public. Pacat ca n-a vazut si ce planeta trebuia sa nu se vada, ca sa n-aiba huidu permis :|. Oricum, mizeria de la tv atinge cote alarmante si-i semn ca asta-i nivelul de inteligenta a romanului de rand.

  2. ‎…nu am obiceiul sa comentez pe marginea unor chestiuni de genul asta,dar m-am saturat de toti soferii astia sus pusi si fara scrupule,care trateaza soseaua ca pe sufrageria lor. Sa-i fie rusine lui Huidu. Inteligenta-i proverbiala nu suplineste lipsa totala de bun simt. Si cand iti permiti sa te f*** in ea de legislatie doar pt ca esti plictisit in trafic,chiar daca familia iti umple masina,tind sa cred ca si inteligenta-i proverbiala,e doar un sughit romanesc. Daca mergi incet,nu se moare. E simplu. Un cretin care a curmat vieti. Si e plina romania de ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *