4

Notes & Ties: Concert între ciocan și nicovală

Aseară am protestat în felul meu. După o jumătate de zi în care am filtrat alături de colegii mei o roabă de informații despre protestele din țară și în special din Transilvania, mi-am amintit că președintele simpatizează muzica lăutărească.

Drept urmare, am fost la un concert de muzică clasică. Notes & Ties – Note de anul nou. :D

Da. Sună interesant, deși anul nou s-a cam dus. Ai zice că vine o eră nouă, dar poate ne avântăm prea mult în speculații. :P Notes & Ties e o formație, un band, cum vreți voi să-i ziceți. Componența e alcătuită din tineri muzicieni de la Academia de Muzică din Cluj, Gheorghe Dima, care au constinețizat faptul că sistemul nu-i va ajuta cu mare lucru dacă vor să trăiască din muzica lor. Care e clasică. Muzică clasică.

În vremurile în care jurnalismul, artele plastice sau studiile muzicale produc șomeri care nici măcar n-au fost în câmpul muncii vreodată, mai multi copii s-au apucat acum câțiva ani să frece arcusul cu stil pe la eveminente private, acolo unde noțiunele de Notes și Ties nu sunt chiar abstracte. Povestea lor aici. Merită citită.

Întorcându-ne-n punctul de unde am plecat, ”Notes & Ties – Note de anul nou” de aseară a fost primul dintr-o serie de patru evenimente plănuite pentru Cluj-Napoca. Următorul este programat undeva-n jurul imediatelor sărbător Pascale, când din nou șuncile se vor ține de noi ca vâscul de gazda pe care o parazitează constant.

Cum a fost? Ehe… vă ofer aproximativ 10 minute de sunet wow, filmate total neprofesionist, dar cu entuziasm dacă e să-mi apăr fapta. Țineți minte că orchestra are un scenariu, timid, dar există și lumea a fost surprinsă să asiste la punerea lui în scenă. Jocul de lumini de pe scenă face parte din scenariu:

A fost trasmis LIVE integral pe Trilulilu aici, unde găsiți și arhiva.

Și știu să organizeze un astfel de eveniment. A fost lume multă. N-am găsit loc de parcare pe Kogălniceanu și am ajuns până aproape de Bastionul Croitorlor ca să parcăm. Chiar dacă locul era strâmt, am găsit adăpost în alveola bisericii din capătul străzii. Cinste arhitectului! :P Dacă el nu era, poate încă ne învârteam să găsim loc. La intrare în Aula Magna a UBB am stat cam 20 de minute până să trecem pragul, dar a meritat frigul acaparat de oasele noastre.

Playlistul a fost rupt în două, astfel că am avut parte și de o degustare de vin și de brânză. Timp în care a cântat clujeanul român care are talent, Aldo Blaga. Cu tot respectul pentru el, în realitate e de două ori mai hipster ca la televizor.

Pe scurt, dacă n-ați înțeles din text ce-m vrut să zic, vânați următorul concert! Promit că o să vă placă!

Da! Tipul cu salopetă, membru al Notes & Ties, cântă la nicovală x 2 cu un ciocan, acompaniat de restul instrumentelor de pe scenă! Când v-am zis că are scenariu ați crezut că vorbesc tâmpenii? :) Niet.

Și apoi m-am întors la proteste. Moment în care mi-am revenit din starea de visare. În lumea reală ălă de pe banda (drum) de lângă tine, te pleznește dacă visezi.

P.S. Mulțumesc Psaico și Teo pentru invitație, felictări orchestrei și organizatorilor. A fost memorabil!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *