2

Nu e nicio problemă în a spăla cadavre

Deşi aveam altceva în cap când am deschis fereastra asta de back-end a blogului, aş vrea să-mi exprim opinia despre un subiect care suna macabru: spălătorii de cadavre. Se vorbeşte despre ei din ce în mai mult. Când se vorbeşte despre spălătorii de cadavre înţeleg automat că se face referire la oamenii care apar pe sticlă când schimbi canalul televizorului şi ajungi la Antena 3. De moderatori zic, nu de invitaţi ocazionali.

Luna trecută am avut o discuţie despre cel puţin două persoane publice care se află în evidenţele contabile voiculeştiene. Subiectul, pe marginea căruia ne fumam ţigările şi ne sorbeam halbele la adăpostul întunericului pe o terasă, era limbajul subrural pe care-l practică fără nici cea mai mică reţinere ruşioasă. Ori de câte ori au ocazia. Totul a pornit de la performaţa mea de a asmuţii una dintre ele, una dintre persoanele despre care vorbeam.

Ce poate fi mai fain decat sa-ti bei cafeau dimineata citind mesajele fanilor, pe Twitter?

După cum i-am spus şi interlocutorului meu de atunci, vă spun şi vouă. Nu e nicio problemă în a spăla cadavre. Pentru mine reprezintă un mijloc cinstit de a băga un ban în buzunar. Am întâlnit oameni care fac asta şi care au un caracter deloc îndoilecnic. Problema apare însă când se ridică întrebarea: cadavrele cui le speli?

2 Comments

 1. Ideea trista este ca el nu a castigat nimic oferindu-ti acele apelative si injurii iar tu, se pare, nu esti chiar rosu la fata din cauza celor scrise de Mircea Badea dar raman vorbele astea, intre oameni cu studii, cu aceeasi meserie.

  Toti suntem de o parte sau de alta, mai mult sau mai putin, dar daca in afara lucrurilor si emisiunilor tv/radio cand aveti o misiune, va vorbiti cu usoare sarcasme – ar fi mult mai ok

  Imi spun si eu parerea ca cititor de bloguri, sper sa nu mi se taie mau-ul pe motiv ca as comenta unde nu ar trebuie!

  Imi placeau emisiunile lui Badea cand nu vorbea excesiv de persoane politice si cand limbajul nu era atat de vulgar.

  Marian, eu cred ca limbajul lui Badea – cel pe care decide sa il promoveze mai tot timpul, face parte dintr-o strategie personala, ma indoiesc ca este un golan cu limbaj intalnit la birturile ieftine.

  • Print screenul e de pe vremea cand Nastase se sinucidea, deci a trecut ceva vreme. Cu el voiam sa explic ce inseamna “performanta” aia de care am vorbit in articol. Si nu, nu m-a afectat cu nimic asa ca n-am de ce sa fiu rosu. Ideea articolului e alta. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *