0

O altă conspirație împotriva bărbaților

Nu știu dacă ați observat dar sunt un fin observator al comportamentului feminin. Din încăpățânare, de aia. Ca orice bărbat trebuie să-ți setezi niște obiective imposibil de atins că altfel ești perceput drept un delăsător și un neinteresat de viața asta. Și mai ales de ce anume se petrece în jurul tău. Trebuie să ai aspirații înalte ca să fii apreciat, dacă nu de alții, atunci de tine. Adică să-ți crească încrederea-n tine.

Am observat că femeilor le place puzzle-ul. Puzzle-ul, nu pudelul! Știți voi, piesele alea cu forme oarecum regulate și repetitive care se îmbină într-un fel sau altul spre a rezulta un rezultat final demn de dat cu lipici incolor și pus în dulap, dacă nu chiar în ramă.

Puzzle-ul are un număr nedefinit de piese. Din informațiile adunate de mine rezultă că cel mai popular e cel de 1.000 de astfel de bucăți, motiv pentru care cred că e și cel mai prezent pe rafturi. Încerc să înțeleg de ce nu se apucă de unul cu mai puține piese, mult mai ușor de rezolvat, dar până atunci voi avansa două idei: fie pentru că noi bărbații credem că ele au o obsesie cu mărimea și în cazul de față 1.000 e mărimea ideală, fie pentru că le place să se complice și a rezolva un puzzle de cât mai multe piese echivealează cu încercarea de a găsi relația perfectă cu bărbatul perfect. Cu cât mai multe piese, cu atât mai departe de finalul fericit.

Și totuși, de unde apetența asta pentru puzzle? Să se tragă de la bârfă? O frântură de ici, una de colo, alta de dincolo, toate puse cap la cap pot face ca cel mai mic zvon să devină cel mai credibil lucru auzit vreodată de tine. La fel cum un puzzle mișto, de la distanță, te poate face să crezi că e tablou vero.

Eu cred că am găsit explicația azi, după ce am terminat de dat cu aspiratorul. L-am demontat și a ieșit imaginea asta:

Primul gând a fost: puzzle-ul ideeal pentru femei! :D Și am râs în sinea mea, și m-am simțit vinovat că am avut un gând misogin, dar după ce am rumegat imaginea la o țigară post aspiratorie mi-am dat seama că de fapt problema e mult mai complexă. Cei din industria puzzle-urilor sunt în cârdășie cu producătorii de electrocasnice, care mai nou conțin foarte multe piese care trebuie îmbinate pentru a putea fi folosite! Gândiți-vă numai la robotul de bucătărie câte componente are! Vă dați seama cât de subtil umblă la subconștientul lor?

Și cine plătește pentru toate astea, inclusiv pentru puzzle?! TOT NOI, BĂRBAȚII! Mda… din nou… femeile fac lumea să se-nvârtă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *