4

O idee de marketing pentru BOR

Eu am foarte multe realizări în viaţă. De pildă, astăzi am realizat că s-a dezvoltat foarte mult turismul moştesc. Pe traduse e ăla în care credincioşii zeloşi, şi nu numai, merg prin ţară ca să ia contact cu diverse rămăşiţe pământeşti despre care atutoritatea recunoscută de către ei, biserica, le-a spus că e bine să le… atingă.

Pe lângă contactul sfânt, oamenii mai practică şi full contact-ul, pentru că împinsul către în faţă, mai ales când se dau sarmale la after party, se poate încadra cu zâmbetul pe buze în categoria sportului dur. Repet, împinsul în cadrul spiritual oferit de biserică nu e sfânt, e full-contact şi atât. Şi mai mult ca sigur doare. Mi-e greu să cred că nu s-au ales cu mâini rupte sau vânătăi ca după un veritabil pogo. Despre leşinuri nu vorbim că alea-s soft şi la fel de normale ca îmbrânceala.

Astăzi e mare sărbătoare mare. În caz că nu ştiaţi, vă spun eu, că am primit şi o educaţie sprituală deloc de neglijat şi am respectat Biserica şi învăţămintele ei, la fel cum o fac şi acum, doar că am început să deschid ochii,  să diger ce văd şi prin urmare să nu aprob ce ce îmtâmplă. Deci, astăzi Biserica Ortodoxă Română o sărbătoreşte pe Sfânta Parascheva. Femeia a dus o viaţă model pentru noi şi merită apreciată pentru asta. Asta înţeleg. Ce mă agaţă pe mine de o fărâmă de nemulţumire e fix plimbatul ei prin lume, ca lumea să-i atingă… ce-a mai rămas din ea. De ce nu o lasă acolo unde a fost, dacă a fost, să meargă lumea să se reculeagă şi cam atât? Îs curios dacă ei îi place ce se întâmplă cu ea… că mie nu  mi-ar plăcea. Biserica a făcut-o influencer şi lumea stă la coadă zeci de ore ca să ajungă la raclă, să se închine, să pupe şi mai nou să-şi facă o poză ca să le arate prietenilor cât de evlavioşi sunt ei.

De ceva vreme există un trend al moaştelor. Corectaţi-mă dacă greşesc, dar e pe val. Ori n-am fost eu atent, ori au apărut mai multe moaşte sfinte. Nu acuz, dar mi se pare deja bătător la ochi şi s-ar putea din nou să greşesc, dar nu mă sfiesc să zic că s-a dezvoltat o nişă care produce bani, atâtât pentru intemediari cât şi pentru providerul şi totodată găzduitorul de moaşte. Pe scurt, totul s-ar rezuma la o întrebare, zic eu timid de la birou: nu-s ca multe moaşte-n ultima vreme? Că dacă da, atunci teoria mea se confirmă.

Iar în cazul ăsta sugerez găsirea unei soluţii pentru acapararea unei gloate de oameni care-s scăpaţi din mâna spirituală, şi care nu cotizează nimic spre a-şi face update la izbăvire, dar care au potenţial mare pe care-l expun zilnic opulent ca şi cum ar fi normal. Aşadar, ideea aducerii lui Steve Jobs poate ar sensibiliza fanii.

Şi ar creşte veniturile. Alea despre care se spune în Biblie că nu ar trebui să conteze, mai ales pentru feţele bisericeşti.

4 Comments

  1. eu zic sa ai grija la glumele despre Jobs, ca lumea e inca in doliu si poate o iei in freza :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *