2

O lume minunată în care veți găsi lipsa de stereotipii

Bunătatea menține lumea pe linia de plutire. Suntem toți de acord cu asta, cel puțin la nivel teoretic.

În traducere liberă, ardelenească, bine faci, bine găsești. Asta într-o lume ideală. O lume minunată în care veți găsi lipsa de stereotipii, vorba cântecului.

Într-o lume reală însă…  sunt conștient că așa ceva n-o să văd veci pe ruta mea. O posibilă explicație:

In Romania people don’t skate, workers sleep, grandmas cannot afford all those products, there are no parking meters, businessmen don;t walk on the street, there are no hotdogs, the homeless steal phones, flowers are to expencive, wather is not free, workers drink beer till they pass out. excuse my english but it’s the truth ! :-)) MisterLoryLee

Deh, nimeni nu-i perfect. Nici măcar eu care de nenumărate ori am cedat locul în autobuz!

În aceeași lume reală există și naivi care dezaprobă comentariul anterior. Mulți naivi. Iv cel naiv și-a făcut n brand din asta. Sunt ferm convins că știți cine e. :) Am aflat că mâine își lanseză a doua ediție a cărții Versez, la Cărturești în Iulius Mall, de la 19.00.

Îl găsiți pe Facebook aici sau aici sau acolo, la Cărturești, unde sper să ajung și eu. :) Pentru că în România chiar dacă nu se dau cu stakeboard-ul, oamenii cică mai scriu câte-o carte ca alții să se “cultivă”. Tot de registrul bunătății care ține lumea pe lina de plutire cred că ține și asta.

Later edit. Anca a făcut un material mișto despre și cu Iv cel naiv. AUZI AICI!

2 Comments

 1. STEREOTIPÍE s. f. 1. (Instalație sau procedeu de) reproducere și multiplicare a unei forme tipografice, prin turnare într-un metal sau prin mulare în cauciuc ori în alt material plastic a unei copii după această formă. ♦ Formă de tipar obținută prin stereotipie (1). 2. Faptul de a se repeta ceva, de a fi mereu același. ♦ Simptom al unor boli mintale constând în repetarea automată de către bolnav a acelorași cuvinte sau a acelorași gesturi. [Pr.: -re-o-] – Din fr. stéréotypie. (conform dexonline.ro)

  În traducere liberă non blogosferică, stereotipia și ideile preconcepute cam sunt lucruri diferite. Se spune.

  Cu drag,

  haterul tău preferat.

  • Hai frate, mă laşi? “Formă de tipar obținută prin stereotipie (1). 2. Faptul de a se repeta ceva, de a fi mereu același.” Bănuiesc că nici clişeu nu poate fi accepat de tine, că ţine de domeniul fotografiei. Dacă tot vrei să faci pe deşteptul caută-n DEX-ul aprobat de Academia Română ce înseamnă “locaţie”, cuvântul pe care-l foloseşti tu cu atâta drag. Fie vorba între noi dexonline.ro nu e probat de Academie.

   PS Cuvântul «hater» nu a fost găsit, dar am găsit următoarele cuvinte apropiate: bater | gater | haber | hager | haler | halter | hatâr | mater | pater | water http://dexonline.ro/lexem/water/125292

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *