5

O piesă internațională cu influențe ardelenești?!

De câteva zile, în fiecare dimineață, în timp ce redactez una alta mă pun la curent cu toată muzica comercială. Am realizat io că nu mai cunosc mare lucru din industrie și m-am pus cu burta pe YouTube ca să pot purta și eu o discuție normală, să nu mă ia interlocutorul de prost.

Toate-s simpatice. Atât piesele cât și fetele din clipuri, dar mai ales fetele. Acum realizez că de fapt muzica nu se mai ascultă de mult, ea se vede și dacă n-arată bine… are toate șansele să nu placă și implicit să nu vândă. Și nici să nu excite… auzul! :D

E mișto ce se întâmplă la noi. De când am părăsit radioul comercial nu mai știam care pe unde cântă, dacă mai cântă sau cu cine cântă. Știu, știu, sunt un ignorant. Dar e bine că am aflat că Alexandra Stan, mânca-i-aș strungăreața :P , e noua mândrie a țării, că Play and Win nu-i mai pot termina piesele Innei că au prea multe concerte peste graniță pe care trebuie să le onoreze bla bla, lumea e ocupată și extrem de apreciată în străinezia. Bine că suntem noi cârcotași. By the way, clipul celor de la Deepcentral Deepside Deejays (mulțumesc Mircea) la piesa Never be alone it’s so gay! Dude wtf ?! 3 băieți într-o mașină care se ating? Degeaba apar fetele alea că-i cam târziu. :D

Apăi dacă tot am făcut o incursiune printre acordeoane și trompete mioritice, de ce n-aș fi dat o geană și peste conscrații din afrară? Zis și făcut, ocazie cu care mi-am făcut curaj să mă uit peste una dintre piesele care mă enervează la culme pentru că am impresia că cântărețul zbiară la mine de-a dreptul și mai grav, nu înțeleg ce zice! Nici eu nici Google că am verificat! Nici cei din jurul meu care adoră melodia, că altfel n-ar fredona numai nanananarilia nananana danza kuduro! Așadar am dat play la danza kuduro by Don Omar și Lucenzo Con lepra Letra și am bulbucat ochii la secvența următoare:

Și mi-am zis ni mă băiete! asta e o piesă cu influențe ardelenești? că oioioi e curat ardelenesc! Și-a mai pus careva dintre cele 22 de milioane de persoane care au vizionat clipul, întrebarea asta? Că io mi-am tot repetat-o de când am auzit piesa prima dată, dar acum când am văzut și versurile a prins contur.

No, și totuși, ce înseamnă danza kuduro? Că nu-mi inspiră nimic.

5 Comments

  1. cine stie … poate măsa o fi din ardeal :-” si la telefon “oi oi oi… copil prost ce esti” :))

    danza kuduro = Dance to Kuduro

  2. Vreau sa te corectez putin ,citez piesa de care ziceai e interpretata de Deepside Deejays ,iar Deepcentral e o alta formatie . O zi buna !

  3. Danza Kuduro = Danseaza Kuduro
    (Kuduro=dans din solduri originar din Angola si reinventat in Portugalia)
    Ca si cum ai zice “Danseaza Samba” :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *