4

O posibilă explicație a creșterii Facebook în România

La noi la români funcția îl face pe om și abia apoi haina. E vital să te situezi într-o funcție de conducere, chiar dacă salariul tău e mai mic ca a lui nea Ghiță de la poartă. Dacă ai măcar o singură persoană în subordine căreia să-i dictezi sarcini, ce mai contează? Nimeni nu știe cât câștigi tu, și o să ai grijă să nu se afle asta, la fel cum o să fii atent să le spui tuturor ce prestezi tu la firmă și că ești unul care dă ordine.

Dacă foștii tăi colegi de liceu sau facultate nu vor fi impresionați, sigur vecinele de pe scară se vor uita cu alți ochi la tine. Părinții vor fi extaziați că odrasla lor e bine și n-au băgat bani degeaba-n educația ei. Mai mult însă, cel mai important din toată ecuația asta e să ai propria ta afacere. Asta e supremul funcțiilor. Propria ta afacere. Când ai bifat-o pe asta… te poți considera un mic zeu care stă pe Olimpul SRL. Și pe bună dreptate pentru că poți angaja oameni sau îi poți concedia, deci poți decide soarta lor.

Luând în calcul împrejurările astea, cred că nici o altă nație nu a mai fost mai bucuroasă să afle că exită o rețea de socializare unde poți să-ți treci locul de muncă și mai nou, opțional funcția. E foarte important ca oamenii, chiar și necunoscuții, să știe că tu ești șef.

Și cred că am găsit o explicație logică pentru faptul că în România numărul conturilor de Facebook a crescut fulminant în 2011 și-a ajuns la 4 milioane. Twitter n-are funcția asta, nu crește. Probabil că la fel e și cu Google +.

Aștept cu interes ziua în care la datele profilului se poat trece și orele pe care le stai la birou. Un alt motiv de mândrie. Pentru că… nu-i așa? Un job care-ți permite să fii șef full time dar pentru care să prestezi cât mai puține ore e visul oricărui român.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *