2

O problemă de management al resurselor umane

În isteria asta a numărării românilor ca să dea bine la procentul de votanţi la referendum, premierele Victor Ponta face o videoconferinţă cu autorităţile locale din… probabil fiecare localitate. Motivul: să explice cum stă treaba şi să mobilizeze personal  masele de functionari care nu vor mai avea concediu.

La această videoconferinţă participă şi primarele clujenilor (deci nu al meu că io am altul) Emil Boc. Acesta îi spune lui Vittore Ponta că, din punct de vedere logistic,  Primăria Cluj-Napoca nu dispune de oamenii necesari pentru verificarea listelor electorale. Task care din câte ştiu eu are ca termen de finalizare data de 31 august. Problema, din câte au ajuns la urechile şi ochile mele, e una universal valabilă şi se regăseşte prin mai toate instituţiile. Unii am înţeles că preferă să nu se plângă de aspectul ăsta pentru a nu fi catalogaţi drept incompetenţi şi să plătească pentru asta.

Deci Boc spune că n-are cu cine. Ioan Rus, ministrul de interne care, citez de pe wikipedia.org,

La 29 iunie 2012, ministrul de interne Ioan Rus a luat apărarea premierului Victor Ponta, afirmând: „De la Aristotel și Platon, toți cei care au scris teze de doctorat pe filosofie, pe politică, pe științe sociale, toți au plagiat. Repet, de la Aristotel încoace și Platon, pe tehnic de la Newton și Einstein, toată lumea a plagiat”.

şi care conduce ministerul care  în 24 de ore după ce şi-a asumat numărul de alegători, revine şi spune că nu şi-l mai asumă, îi răspunde: Importăm nemţi să ne numere.

Întreb şi eu acuma: n-ar fi mai potrivit să-i importăm ca să ne conducă? De fapt, na, acum mi-e şi mai clar că noi românii nu le prea avem (nici) pe astea cu managementul resurselor umane. Angela Merkel ar scoate untul din locuitorii cele două edificii bucureştene: Victoria şi Cotroceni.

La noi, la stat, managementul ăsta se traduce prin PCR: pile, cunoştinţe, relaţii. Cu “r” sau f”. După caz.

2 Comments

  1. Ponta nu e numai prost, e si un mare proste pe de-asupra! Nu se poate face asa ceva decat din pix. e imposibil, mai ales in orasele mari. Cum sa mergi din casa in casa sa vezi cati locuiesc acolo? Cu cine? Ii platesti suplimentar? Cum? Ca orele suplimentare nu se platesc. Inchizi primariile si ii trimiti la numarat?
    Un idiot!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *