5

O scurtă istorie a presei, de atunci până acum

La început a fost cuvântul. Ani mai târziu au apărut scribii. Și mai mulți ani mai târziu au apărut… au apărut ziariștii care scriau în ziare. Ei au devenit repede o verigă importantă societății.

Apoi cineva a inventat radioul. Și au apărut oamenii de radio aka jurnaliștii de radio care nu erau priviți cu ochi buni de către cei care scriau la ziar. Până la urmă ultimii au devenit colegi cu primii.

Din nou, cineva inventează televizorul adică ceva mai mișto ca ceea ce era ultimul răcnet de canal mass-media, radioul. Din nou, oarecum ciclic, oamenii de la ziare și cei de la radiouri i-au ciupit de fund pe oamenii de televiziune. Până la urmă cei din primele două categorii au devenit colegi cu ultimii.

Anii au trecut. Toți au supraviețuit bine mersi unii pe lângă alții. S-au agitat degeaba. A intervenit internetul. Au apărut paginile web, apoi New Media și în final Social Media. În timp ce jurnaliștii au ignorat internetul, niște unii au răsărit din el și și-au zis bloggeri. Jurnaliștii nici acum nu s-au panicat, ba mai mult au desconsiderat.

Bloggerii au crescut ca buruienile-n straturile de ceapă și au început să facă umbră, lucru care a atras atenția. Povestea se repetă, oamenii din presă se uită chiorâș la noii intrați pe terenul lor de joacă. Cu toate astea bloggerii reușeșc să genereze subiecte-n presă sau chiar să dea țepe profitând de delăsarea jurnaliștilor care nu mai verificau surse și înghițeau oul fierbinte ca Zdreanță.

În scurt timp bloggerii au zis că pot fi și jurnaliști, lucru cu care jurnaliștii n-au fost de acord. În schimb jurnaliștii puteau fi bloggeri, o parte dintre ei chiar adoptând și stilul ăsta de viață. Suficiente motive de a isca polemici între cele două tabere. Subiectul e încă în dezbatere și va mai fi. Spre exemplu joi, a 3-a ediție de Din ON în OFF by TVdece va avea fix subiectul ăsta: bloggeri vb jurnaliști.

by zaineasca.ro

Vorba aia, the show must go on. Problema e că io-s la mijloc, deși știu clar unde mă poziționez cum de altfel știți și voi. :)

5 Comments

  1. Ba, pentru mine nu esti bloagar, esti jurnalist, unul bun care are deschidere catre ceva nou (asa cum ar trebui sa sa aiba multi).

    Cred ca e o lista de oameni care is jurnalisti cu toate ca sunt foarte activi in SM :)

    • Să știi că mă ia SFvalul câteodată… dar na, am zis că de ce să nu fructific ce a ieșit? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *